Відомий шеф-кухар виграв суд у McDonald's і довів що їхня їжа не годиться для споживання, - ВІДЕО
Про це повідомляє "Морс.ua".
У своєму шоу "Харчова революція" Олівер розповів, з чого насправді робляться котлети для гамбургерів, чим серйозно похитнув репутацію найбільшої мережі ресторанів швидкого харчування McDonald's.
Представники мережі McDonald's завжди стверджували, що їхня продукція настільки дешева, тому що вони закуповують м'ясо гігантськими оптовими партіями. Насправді ж при виробництві начинки для гамбургерів вони використовують непридатні в їжу відходи м'ясного виробництва, попередньо відмиті в гідроксиді амонію для знезараження і додавання "їстівного" рожевого кольору.
"У загальних рисах, береться продукт, який годиться хіба що для собак, але після такої обробки його подають людям. Скажіть, яка розсудлива людина буде годувати свою дитину м'ясом з амонієм?" - говорить Олівер у своїй передачі.
М'ясні напівфабрикати McDonald's кухар образно назвав "рожевою сумішшю" через характерний колір і повну відсутність харчової цінності. До слова, у США використання гідроксиду амонію, також відомого як харчова добавка E527, є частиною "виробничої процедури", схваленої Міністерством сільського господарства.
Нагадаємо, що за інформацією ВООЗ м'ясо, перероблене у вигляді сосисок, котлет, бекону чи шинки, містить речовини, які спричиняють рак.
У Мінсільгосп Росії звернулися бджолярі, які вимагають підтримати пасічне господарство, до мінімуму скоротивши закупівлю закордонних солодощів.