Майже кожен другий українець не боїться їсти продукти з синтетичними добавками
Такі результати дослідження провів центр "СОЦИС" на замовлення аналітичної групи Da Vinci AG.
Дослідження показало, що 45,9% українців використовують в раціоні продукти харчування із вмістом хімічно синтезованих підсолоджувачів. При цьому 28,5% респондентів запевнили, що не вживають таких продуктів, а ще 23,3% не змогли відповісти.
Що стосується того, які саме продукти з синтетичними добавками найчастіше вживають опитані, то 45,3% респондентів відповіли, що на регулярній основі вживають безалкогольні газовані напої, 36,4% - каву в пакетиках (так звані 3 в 1), 34,3% респондентів - жувальні гумки, 12% - соєвий соус, і тільки 35,6% не вживає нічого з цих продуктів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: М'ясо з пробірки виявилось недостатньо соковитим, - дегустатор
Додамо, що велике значення для споживачів має точне зазначення на упаковці складу продукту. Важливо це майже для 90% респондентів. Водночас 33,8% повністю або швидше за все, довіряють інформації про склад продукту, який вказаний на упаковці, більш ніж 60% - не довіряють такій інформації.
Зазначимо, що у першому півріччі цього року українці витратили на товари та послуги 271,6 млрд грн, а податкові відрахування від торгівлі з початку року склали 19,8 млрд грн, що становить 13,8% від загального обсягу платежів.
За матеріалами: УНІАН