Поляки годуватимуть гостей Євро-2012 продуктами з польських ферм
Як розповів міністр сільського господарства Польщі Марек Савицький, страви визначали на спеціальному конкурсі, повідомляє інформаційний центр "Україна 2012".
До "футбольного" сніданку входить сир, м'ясо, яйця, мед, варення і хлібобулочні вироби.
"Туристи, які будуть знайомитись із польською гостинністю, не пізнають країну краще, якщо не скуштують наших найкращих страв, причому з продуктів, вироблених на польських фермах", - наголосив Савицький.
Ідея підготовки типового польського сніданку з'явилась в кулінарній програмі на TVP 1. Згодом цей проект підтримали Міністерство сільського господарства і Міністерство спорту і туризму спільно з PL.2012. Тепер відомства закликають рестораторів включити євросніданок до свого меню на Євро-2012.
Натур-продукт: польська ковбаса і коров’яче молоко з низовини
Польське меню визначали, виходячи з того, що люблять на сніданок французи чи італійці.
"Сніданки в цих країнах дуже скромні. У Польщі зранку споживають більше – переважно це м'ясо, сири, яйця, варення, мед з хлібом. Харчування, яке складається з перелічених продуктів, можна пропонувати гостям протягом цілого дня", - пояснює відомий ресторатор Адам Гесслер.
Фото: media.re.pl
Як повідомляє агенція РАР, голосування за польський сніданок тривало з початку квітня до 20 травня. Кожен учасник мав можливість підтримати три продукти харчування польського походження. З понад 180 пропозицій журі обрало 15 найкращих.
Далі запропоновані страви виставили на всепольське голосування в інтернеті на спеціальній сторінці Facebook, відкритій РL.2012.
ЧИТАЙТЕ: Українці визначили національне меню до Євро-2012
Найбільшу кількість голосів отримали канапе на печиві з сиром, що подаються з ранніми овочами та спеціями, омлет з цибулею, теплі дріжджові булочки з маслом і густим яблучним мусом та медом, тарілка польської ковбаси (рожева шинка, варена шинка, паштет і салямі), яйце, зварене "на м’ягко", вид куропатки-курки з маслом, коров’яче молоко з польської низовини, посипане кам'яною сіллю з Велички (відоме соляне родовище під Варшавою - ред).
Міністр повідомив, що в межах проведення акції "Смакуй польське" гості турніру полюблять польські продукти, які отримали реєстрацію в ЄС як традиційні.
У Варшаві туристів збираються частувати фірмовими яблуками, в Гданську – малиною та полуницею, в Познані – рогаликами Святого Мартина, у Вроцлаві - свіжим соком з яблук.