Протести змусили французьких виробників фуа-гра покращити умови утримання птиці на фермах
Французькі виробники фуа-гра пообіцяли переглянути неоднозначну практику насильного відгодовування птахів через спеціальні трубки, яку активісти називають занадто жорстокою.
Зазвичай на птахофермах качок вподовж двох тижнів змушують з'їдати від 250 гр маїсу на день, щоб спричинити ожиріння печінки.
Завдяки кампанії зелених уряд Франції також зобов'язав виробників до 2016 року збільшити розмір кліток, у яких тримають птицю. Водночас прихильники страви заявляють, що птахи на фермах виробників не страждають.
Марі П'єр Пе з комітету виробників фуа-гри визнала: "У 80-ті роки від 30 до 35% фуа-гра постачали країни Східної Європи. Для того, щоб конкурувати з ними, нам довелося оптмізувати виробництво, і можливо, ми зайшли занадто далеко".
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полювання на гринду - елемент культури Фарерських островів
У 1980 роки у Франції, яка є провідним виробником делікатесу, запровадили практику утримування птахів на фермах у тісних клітках.
Завдяки кампанії активістів продаж цієї страви зараз заборонений у Каліфорнії. Інтернет-магазин Amazon також наклав заборону на її продаж на своєму сайті.
Делікатес, назва якого перекладається як "жирна печінка", є стандартною стравою французької кухні.
За матеріалами news.yahoo.com