Кавовий еґ-ноґ
Холодний напій, який можна подавати під час святкових вечірок.
Складники:
2 літри незбираного молока або молока з 2% жирності
3 столові ложки цукру
1 столова ложка або трошки більше розчинної кави
6 паличок гвоздики
2 палички кориці
1/2 стручка ванілі або 2 чайні ложки екстракту
цедра з 1/2 лимона
цедра з 1/2 апельсина
1/2 пляшки чилійського піско
Спосіб приготування:
Крок 1: У великій каструлі на середньому вогні довести молоко, цукор, гвоздику, ваніль, корицю та цедру цитрусових до слабкого кипіння.
Крок 2: Розчинити каву у невеликому об'ємі теплого молока і додати до суміші у каструлі. Перемішати, потім накрити кришкою і зняти з вогню.
Крок 3: Процідити гарячу молочну суміш у сервірувальну вазу. Додати піско повільно, перемішуючи усе дерев'яною ложкою.
Крок 4: Перелийте усе у скляний глек, повністю охолодіть та подавайте гостям. Невипиті порції поверніть до холодильника.
Коктейль з Baileys та еспресо
Цей коктейль із кавою та Baileys ідеально підходить для розваг.
Вихід: 1 порція
Складники:
Лід
30 грам Baileys
Міцно заварена кава
15 грам горілки Smirnoff
Спосіб приготування:
Крок 1: Заповнити коктейльний шейкер великою кількістю льоду.
Крок 2: Влити лікер Baileys зі смаком кави.
Крок 3: Влити горілку Smirnoff.
Крок 4: Влити горнятко міцної кави.
Крок 5: Добре струсонути. Процідити у келихи для мартіні. Насолоджуватися з друзями.
Коктейль-шипучка
Цей цитрусовий коктейль від власника Crush Wine Bar Джеймісона Керра ідеально підходить для зустрічі Нового року.
Вихід: 1 порція
Складники:
100 грам шампанського
50 грам помаранчевого соку
1 чайна ложка гренадину
Спосіб приготування:
Крок 1: Додати усі складники до матового келиху для шампанського і подавати гостям.
Гарячий сидр зі спеціями
Можете використати як розігрів між конкурсами!
Вихід: 1 порція
Складники:
170 грам гарячого яблучного сидру
50 грам бурбону
3 цілих палички гвоздики
1 паличка кориці
Спосіб приготування:
Крок 1: вилити сидр та бурбон у кухоль. Додати гвоздику та корицю і відразу подавати.
Еґ-ноґ з кардамоном та фісташковим кремом
Подавайте цей напій у келихах для шампанського як десерт, або у горнятках у випадку більш неформальних вечірок.
Вихід: 8 порцій
Складники:
4 чайні ложки желатину без смакових добавок
4 склянки еґ-ноґу, придбаного у крамниці
1 склянка збитих вершків
2 столові ложки цукрової пудри
Шар з фісташкового крему
1/2 склянки почищених фісташок
1 склянка збитих вершків
10-12 крапель (приблизно) зеленого харчового барвника
1/2 чайної ложки ванілі
1/8 чайної ложки мигдального екстракту
Шар з еґ-ноґу з прянощами
2 столові ложки помаранчевого лікеру (наприклад, Cointreau)
1/2 чайної ложки тертої апельсинової цедри
1 чайна ложка ванілі
1/4 чайної ложки мускатного горіха та 1/4 меленого кардамону
Дрібка кориці
1/2 склянки подрібнених очищених фісташок для оздоблення (за бажанням)
Свіжі зернятка граната або ягоди білої порічки для оздоблення (за бажанням)
Спосіб приготування:
Крок 1: У середній каструлі посипати желатином 1 склянку еґ-ноґу. Дати вистоятися 1 хвилину, щоб желатин розм'якнув. Варити протягом 2 хвилин на середньому вогні, постійно збиваючи, поки суміш не стане гарячою, а желатин не розчиниться. Зняти з вогню. Додайте решту еґ-ноґу.
Крок 2: Поділити суміш з еґ-ноґом навпіл, за допомогою двох мисок (приблизно 2 склянки суміші на миску). В окремій мисці збити вершки з цукровою пудрою. Охолодити до потрібного стану.
Крок 3: Для створення фісташкового шару покласти 1/2 склянки фісташок у мішечок і, використовуючи молоток, грубо подрібнити їх. У маленькій каструлі довести збиті вершки з подрібненими фісташками до стану кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму і тримати суміш на вогні протягом 5 хвилин, поки вона не впаде наполовину.
Крок 4: Вилити вершки через сито у невелику миску, витискаючи горіхи, щоб витягнути з них стільки смаку, скільки це можливо. Горіхи викинути. Збити фісташкові вершки разом з харчовим барвником, ваніллю та екстрактом мигдалю в одній з мисок еґ-ноґу. Відкладіть убік.
Крок 5: Для створення шару з еґ-ноґу з прянощами збити апельсиновий лікер, цедру апельсина, ваніль, мускатний горіх, кардамон і корицю у другій мисці із сумішшю з еґ-ноґом.
Крок 6: Охолодити обидві миски протягом 2 годин або поки суміші не загустіють, але не вкриються коринкою. Обережно збити половину збитих вершків з фісташковою сумішшю, а іншу половину із сумішшю, основою якої є еґ-ноґ.
Крок 7: Накласти однакову кількість фісташкової суміші (близько 1/3 склянки) у кожну з 8 високих, тонких склянок. Охолодити протягом 1-2 годин, поки майже не затвердіє. Поверх фісташкового шару викласти однакову кількість суміші з еґ-ноґом. Охолодити протягом декількох годин або поки не затвердіє, загалом до 2 днів.
Крок 8: Перед тим, як подавати, посипати подрібненими фісташками, зернятками граната або ягодами порічки, якщо забажаєте.
Коктейль із шампанським і кавою
Охолоджений коктейль для Різдва або зустрічі Нового року.
Вихід: 4 порції
Складники:
4 чашки дуже міцно завареної кави, охолоджені
2 столові ложки цукрової пудри
1 склянка коньяку чи бренді
1/5 охолодженої пляшки шампанського
Спосіб приготування:
Крок 1: Змішати каву, цукор і коньяк у великому глеку та охолодити.
Крок 2: Влити шампанське у вазу для пуншу та додати охолоджену кавову суміш. Обережно перемішати.
Крок 3: Щоб подавати, перелити у келихи для шампанського або склянки для пуншу.
Класичний коктейль з шампанським
Класичний коктейль з шампанським від власника Crush Wine Bar Джеймісона Керра завжди подобається багатьом компаніям на різдвяних вечірках або під час пізнього сніданку 1 січня.
Вихід: 1 порція
Складники:
1 кубик цукру
Кілька крапель біттеру Angostura
1/2 склянки охолодженого шампанського
Цедра лимона
Спосіб приготування:
Крок 1: Змішати цукор та біттер у заздалегідь охолодженому келиху для шампанського. Додати шампанське. Посипати цедрою лимона.
Святкова маргарита з журавлиною
Напій для різдвяної або новорічної вечірки.
Вихід: 10 порцій
Складники:
2 склянки текіли
1-1/3 склянки журавлиного соку
1 склянка апелльсинового лікеру (Triple Sec або Cointreau)
2/3 склянки свіжовичавленого соку лайма
Спосіб приготування:
Крок 1: Змішати текілу, журавлиний сік, апельсиновий лікер та сік лайму у великому глечику. Струснути з льодом.
Крок 2: Перелити у келихи для маргарити та додати льоду.
За матеріалами: houseandhome.com.