Facebook iPress Telegram iPress Twitter iPress search menu

8 коктейлів до Нового року

8 коктейлів до Нового року
Фото: vseznajka.com.ua
Хтось любить зустрічати Новий рік у галасливій веселій компанії, комусь комфортно влаштувати сімейне застілля, а хтось прагне почути завітний бій курантів лише з коханою людиною. У будь-якому разі важко уявити святкування Нового року без алкоголю. Аби ваше свято було сповнене нових цікавих ноток, пропонуємо рецепти небанальних алкогольних коктейлів, які здивують і вашу половинку, і цілу компанію друзів.

Кавовий еґ-ноґ

Холодний напій, який можна подавати під час святкових вечірок.

Складники:
2 літри незбираного молока або молока з 2% жирності
3 столові ложки цукру
1 столова ложка або трошки більше розчинної кави
6 паличок гвоздики
2 палички кориці
1/2 стручка ванілі або 2 чайні ложки екстракту
цедра з 1/2 лимона
цедра з 1/2 апельсина
1/2 пляшки чилійського піско

Спосіб приготування:

Крок 1: У великій каструлі на середньому вогні довести молоко, цукор, гвоздику, ваніль, корицю та цедру цитрусових до слабкого кипіння.

Крок 2: Розчинити каву у невеликому об'ємі теплого молока і додати до суміші у каструлі. Перемішати, потім накрити кришкою і зняти з вогню.

Крок 3: Процідити гарячу молочну суміш у сервірувальну вазу. Додати піско повільно, перемішуючи усе дерев'яною ложкою.

Крок 4: Перелийте усе у скляний глек, повністю охолодіть та подавайте гостям. Невипиті порції поверніть до холодильника.

Коктейль з Baileys та еспресо

Цей коктейль із кавою та Baileys ідеально підходить для розваг.

Вихід: 1 порція

Складники:
Лід
30 грам Baileys
Міцно заварена кава
15 грам горілки Smirnoff

Спосіб приготування:

Крок 1: Заповнити коктейльний шейкер великою кількістю льоду.

Крок 2: Влити лікер Baileys зі смаком кави.

Крок 3: Влити горілку Smirnoff.

Крок 4: Влити горнятко міцної кави.

Крок 5: Добре струсонути. Процідити у келихи для мартіні. Насолоджуватися з друзями.



Коктейль-шипучка

Цей цитрусовий коктейль від власника Crush Wine Bar Джеймісона Керра ідеально підходить для зустрічі Нового року.

Вихід: 1 порція

Складники:     
100 грам шампанського
50 грам помаранчевого соку
1 чайна ложка гренадину

Спосіб приготування:

Крок 1: Додати усі складники до матового келиху для шампанського і подавати гостям.

Гарячий сидр зі спеціями

Можете використати як розігрів між конкурсами!

Вихід: 1 порція

Складники:
170 грам гарячого яблучного сидру
50 грам бурбону
3 цілих палички гвоздики
1 паличка кориці

Спосіб приготування:
Крок 1: вилити сидр та бурбон у кухоль. Додати гвоздику та корицю і відразу подавати.

Еґ-ноґ з кардамоном та фісташковим кремом

Подавайте цей напій у келихах для шампанського як десерт, або у горнятках у випадку більш неформальних вечірок.

Вихід: 8 порцій

Складники:
4 чайні ложки желатину без смакових добавок
4 склянки еґ-ноґу, придбаного у крамниці
1 склянка збитих вершків
2 столові ложки цукрової пудри

Шар з фісташкового крему
1/2 склянки почищених фісташок
1 склянка збитих вершків
10-12 крапель (приблизно) зеленого харчового барвника
1/2 чайної ложки ванілі
1/8 чайної ложки мигдального екстракту

Шар з еґ-ноґу з прянощами
2 столові ложки помаранчевого лікеру (наприклад, Cointreau)
1/2 чайної ложки тертої апельсинової цедри
1 чайна ложка ванілі
1/4 чайної ложки мускатного горіха та 1/4 меленого кардамону
Дрібка кориці
1/2 склянки подрібнених очищених фісташок для оздоблення (за бажанням)
Свіжі зернятка граната або ягоди білої порічки для оздоблення (за бажанням)

Спосіб приготування:
Крок 1: У середній каструлі посипати желатином 1 склянку еґ-ноґу. Дати вистоятися 1 хвилину, щоб желатин розм'якнув. Варити протягом 2 хвилин на середньому вогні, постійно збиваючи, поки суміш не стане гарячою, а желатин не розчиниться. Зняти з вогню. Додайте решту еґ-ноґу.

Крок 2: Поділити суміш з еґ-ноґом навпіл, за допомогою двох мисок (приблизно 2 склянки суміші на миску). В окремій мисці збити вершки з цукровою пудрою. Охолодити до потрібного стану.

Крок 3: Для створення фісташкового шару покласти 1/2 склянки фісташок у мішечок і, використовуючи молоток, грубо подрібнити їх. У маленькій каструлі довести збиті вершки з подрібненими фісташками до стану кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму і тримати суміш на вогні протягом 5 хвилин, поки вона не впаде наполовину.

Крок 4: Вилити вершки через сито у невелику миску, витискаючи горіхи, щоб витягнути з них стільки смаку, скільки це можливо. Горіхи викинути. Збити фісташкові вершки разом з харчовим барвником, ваніллю та екстрактом мигдалю в одній з мисок еґ-ноґу. Відкладіть убік.

Крок 5: Для створення шару з еґ-ноґу з прянощами збити апельсиновий лікер, цедру апельсина, ваніль, мускатний горіх, кардамон і корицю у другій мисці із сумішшю з еґ-ноґом.

Крок 6: Охолодити обидві миски протягом 2 годин або поки суміші не загустіють, але не вкриються коринкою. Обережно збити половину збитих вершків з фісташковою сумішшю, а іншу половину із сумішшю, основою якої є еґ-ноґ.

Крок 7: Накласти однакову кількість фісташкової суміші (близько 1/3 склянки) у кожну з 8 високих, тонких склянок. Охолодити протягом 1-2 годин, поки майже не затвердіє. Поверх фісташкового шару викласти однакову кількість суміші з еґ-ноґом. Охолодити протягом декількох годин або поки не затвердіє, загалом до 2 днів.

Крок 8: Перед тим, як подавати, посипати подрібненими фісташками, зернятками граната або ягодами порічки, якщо забажаєте.

Коктейль із шампанським і кавою

Охолоджений коктейль для Різдва або зустрічі Нового року.

Вихід: 4 порції

Складники:
4 чашки дуже міцно завареної кави, охолоджені
2 столові ложки цукрової пудри
1 склянка коньяку чи бренді
1/5 охолодженої пляшки шампанського

Спосіб приготування:

Крок 1: Змішати каву, цукор і коньяк у великому глеку та охолодити.

Крок 2: Влити шампанське у вазу для пуншу та додати охолоджену кавову суміш. Обережно перемішати.

Крок 3: Щоб подавати, перелити у келихи для шампанського або склянки для пуншу.

Класичний коктейль з шампанським

Класичний коктейль з шампанським від власника Crush Wine Bar Джеймісона Керра завжди подобається багатьом компаніям на різдвяних вечірках або під час пізнього сніданку 1 січня.

Вихід: 1 порція

Складники:
1 кубик цукру
Кілька крапель біттеру Angostura
1/2 склянки охолодженого шампанського
Цедра лимона

Спосіб приготування:

Крок 1: Змішати цукор та біттер у заздалегідь охолодженому келиху для шампанського. Додати шампанське. Посипати цедрою лимона.

Святкова маргарита з журавлиною

Напій для різдвяної або новорічної вечірки.

Вихід: 10 порцій

Складники:
2 склянки текіли
1-1/3 склянки журавлиного соку
1 склянка апелльсинового лікеру (Triple Sec або Cointreau)
2/3 склянки свіжовичавленого соку лайма

Спосіб приготування:

Крок 1: Змішати текілу, журавлиний сік, апельсиновий лікер та сік лайму у великому глечику. Струснути з льодом.

Крок 2: Перелити у келихи для маргарити та додати льоду.

За матеріалами: houseandhome.com.
 

Західним експертам варто зайнятися Шольцем – буде більше користі. росіяни продовжують просуватися на Захід від Авдіївки – Том Купер
Західним експертам варто зайнятися Шольцем – буде більше користі. росіяни продовжують просуватися на Захід від Авдіївки – Том Купер
ЗСУ поки не вдалося вирішити кризу біля Очеретиного. Бомби УМПК і РСЗВ завдають втрат – Том Купер
ЗСУ поки не вдалося вирішити кризу біля Очеретиного. Бомби УМПК і РСЗВ завдають втрат – Том Купер
Байдену потрібно змусити путіна нервувати. Він має всі повноваження і жодного виправдання – Марк Тот та Джонатан Світ
Байдену потрібно змусити путіна нервувати. Він має всі повноваження і жодного виправдання – Марк Тот та Джонатан Світ
Здавалося, що допомога Україні померла. Чому Джонсон все ж-таки виніс на голосування законопроєкт? – Washington Post
Здавалося, що допомога Україні померла. Чому Джонсон все ж-таки виніс на голосування законопроєкт? – Washington Post
Ескалація, червоні лінії, ризики та російсько-українська війна. Частина 1 – Лоуренс Фрідман
Ескалація, червоні лінії, ризики та російсько-українська війна. Частина 1 – Лоуренс Фрідман
Не варто надто радіти запізнілій допомозі США. Вона призначена лише кільком підрозділам ЗСУ – Том Купер
Не варто надто радіти запізнілій допомозі США. Вона призначена лише кільком підрозділам ЗСУ – Том Купер
путін гудбай.  Як роззброїти росію на газовому ринку – CEPA
путін гудбай. Як роззброїти росію на газовому ринку – CEPA
росія чинить культурний геноцид в Україні. Які справжні цілі кремля – Джейд МакГлинн
росія чинить культурний геноцид в Україні. Які справжні цілі кремля – Джейд МакГлинн