RSS
ВІДПОЧИНОК НОВИНИ

Фестиваль супертосканських вин в ресторані Bigoli

Спробуйте елегантні вина та вишукані страви
Пропонуємо вам насолодитися чудовими супертосканськими винами відомих виробників Італії під час фестивалю, який проходить в ресторані Bigoli до 10 грудня.
Фестиваль супертосканських вин в ресторані Bigoli Супертосканські вина чекають на вас в ресторані Bigoli

Протягом місяця в ресторані ви зможете насолодитися червоними винами "Villa Donoratico" виноробні Argentiera, "Le Volte" від Tenuta dell'Ornellaia, "Varvara" від Castello di Bolgheri, а також білим вином "Poggio ai Ginepri Bianco" компанії Argentiera.

В основу визначення "супертосканських" вин була покладена ідея про відмову від прийнятих виноробних правил і регламентованих сортів винограду. Для виробництва супертосканських вин з кінця 60-их років 20 ст. почали використовувати міжнародні сорти винограду, створюючи добре збалансовані вина з тонким і вишуканим ароматом.

Категорія супертосканських вин з'явилася в Тоскані після того, як італійський уряд запровадив закони з контролю виноробних зон і формально закріпило норми виробництва. Творці супертосканських вин кинули виклик консервативним правилам. Бажання рухатися вперед, креативність і прагнення домагатися максимально можливих результатів - головні доводи, які винороби нової хвилі приводили на свій захист.
"Poggio ai Ginepri Bianco" 2012 (76 грн/келих) - одне з кращих білих вин Тоскани, бленд сортів винограду Совіньон Блан, Віонье і Верментіно зібраних з кращих виноградників регіону Болгер DOC. Це елегантне вино з хорошою структурою, в його ароматі відчуваються нотки солодких груш, абрикос, цитрусових і лаванди. "Poggio ai Ginepri Bianco" має збалансований і освіжаючий смак. Під чудове біле вино шеф-кухар радить замовити Овочі по-сицилійськи з козячим сиром і грінками або Тартар з лосося та авокадо.

ДИВІТЬСЯ ФОТО: Життя у діжці: як вино готується до зустрічі з вами

Одне з кращих червоних вин регіону "Le Volte" 2010 (96 грн /келих) з сортів винограду Мерло, Санджовезе і Каберне Совіньон. Ферментація для кожного сорту окремо проводяться в сталевих чанах при температурі не вище 28° протягом 20-25 днів. Вино витримується протягом 14 місяців у барріках, після чого залишають дозрівати ще 12 місяців в пляшках. Це елегантне вино з хорошою структурою, в його ароматі відчуваються нотки стиглих фруктів і прянощів. Під "Le Volte" радимо замовити Равіолі з кроликом і Домашню лазанью.
"Varvara" 2010 (98 грн/келих) - бленд сортів винограду Каберне Совіньон, Мерло, Сіра і Пті Вердо. Вино насиченого рубінового кольору з фіолетовим відтінком, володіє добре збалансованим, насиченим смаком. У букеті "Varvara" гармонійно переплітаються теплі тони чорносливу, смородини і легкі нотки прянощів. До нього як найкраще підійдуть М'ясні та сирні антипасті і Равіолі з моцарелою та томатами.

У купажі "Villa Donoratico" 2010 (110 грн/келих) домінують сорти винограду Каберне Совіньон, Мерло і Каберне Фран. Вино виділяється яскравим післясмаком, в його ароматі відчуваються яскраві тони темних ягід, прикрашених мінеральними відтінками. Ідеальну пару "Villa Donoratico" складуть: Різотто 4 сири і Біголі з качкою.

Чекаємо Вас на фестивалі супертосканських вин в Bigoli!
Кловський узвіз, 7А.
(044) 591 17 00

R

Підписуйтесь на iPress.ua в соціальних мережах Twitter, Facebook та Google+. Будьте в курсі останніх новин. Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити редакцію
Розкажіть друзям!

Читайте новини також російською мовою.

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ
НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

КОМЕНТАРІ (0) +

Додати коментар

20 11 2013 16:06
МЕДІА
iPRESS РАДИТЬ