Помер творець нової французької кухні Поль Бокюз
Про це повідомляє AP.
"Месьє Поль був Францією", – висловився міністр внутрішніх справ країни Жерар Коллон.
Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що кухарі по всій країні "плачуть на своїх кухнях".
Фото: bourgies.com
Нову французьку кухню, про яку критики почали писати в 1960-х роках, відрізняє прагнення до простоти страви, використання сезонних продуктів, а також увага до сервірування. Напрямок став одним з найвпливовіших у світовій кухні. Бокюз вважається одним з головних його представників.
Поль Бокюз був єдиним французьким шеф-кухарем, якому Michelin присуджував три зірки протягом більш як сорока років. У 1975 році його нагородили орденом Почесного легіону.
Поль Бокюз також заснував світовий чемпіонат серед шеф-кухарів "Золотий Бокюз" (Bocuse d'Or), який проходить раз на два роки і вважається одним з найпрестижніших кулінарних конкурсів у світі.
Нагадаємо, французького шеф-кухаря Бенуа Віольє, ресторан якого у грудні 2015 року був названий найкращим у світі, виявили мертвим у нього вдома.