Ціни в кримських ресторанах перевершили московські – експерт
12 травня 2015, 07:06
Фото: smachno.ua
У Криму складається проблемна ситуація з ресторанним бізнесом: середній чек на одну людину в ресторані досить високої якості в 2-3 рази перевищує середній чек в аналогічних російських закладах, що, в свою чергу, опосередковано пов'язано з особливостями доставки продуктів на півострів.
Про це розповіла автор гастро-туристичного проекту «До Криму з виделкою і штопором» Тетяна Большакова, повідомляє КримІнформ.
«Ситуація з ресторанним бізнесом у Криму, на мій погляд, катастрофічна. Хтось комусь сказав, цілком ймовірно, що до Криму хлинуть мільйонери, без смаку, які нічого не розуміють в їжі, але які мають досить багато грошей», – заявила Большакова.
Експерт пояснила, що середній чек у досить серйозному гастрономічному закладі в Росії (Москва, Санкт-Петербург, Рязань) складає від 1 до 1,5 тисячі рублів, тоді як в кримських, досить скромних закладах, він складає від 1 тисячі рублів.
«Якщо ми говоримо про ресторани серйозніші, то середній чек і 2, і 3, і 4 тисячі рублів, і до безкінечності», – повідомила Большакова, уточнивши, що місцеві ресторатори при цьому посилаються на складність доставки продуктів на півострів.
«Через переправу отримати свіжий продукт практично нереально. Всі ось ці ризики – простої, втрати товару – вони всі закладаються в ціни. І в результаті вхідна ціна того ж лосося в ресторані в Криму на 30% вища, ніж у ресторані в Москві», – констатує експерт.
На думку Большакової, головний шлях вирішення цієї проблеми – це, в першу чергу, розвиток сільського господарства і переорієнтація на місцеві продукти.
Також, як повідомляв IPress.ua, 7 травня телефонні коди міст Криму перевели на російську систему нумерації: код Криму змінений з українського +3065 на російський +7365.
А блогер pauluskp у своєму Живому журналі розповідає про астрономічні ціни на продукти харчування, які присутні на окупованих російськими найманцями та колабораціоністами територіях України.