У Німеччині в курячих яйцях знову знайшли діоксин
20 червня 2012, 14:38
Експерти з'ясовують причину отруєння. Фото: adelaidenow.com.au
Учора ввечері на одній з німецьких ферм виявили діоксин у курячих яйцях.
Про це повідомляє видання "Zeit Online".
Отруєна діоксином продукція вироблена на фермі у районі Емсланд, Нижня Саксонія.
Ветеринари наразі оглядають курей, які могли знести заражені діоксином яйця, та визначають причини отруєння птахів хімікатом.
Також товар цієї ферми вже відкликали з ринку. Продукцію, яка вийшла з 14 червня і пізніше експерти наказали знешкодити.
Проте ризик, що до продавців таки дійдуть отруєні яйця, залишається. Адже товар ферми з Емсланда представлений у багатьох точках роздрібної торгівлі регіону. Експерти попередили споживачів про отруєні продукти, вказали номер та час виходу партії.
Нагадаємо, що це не перший випадок отруєння продукції діоксином у Німеччині. Минулого року на кількох фермах виявили отруєні діоксином яйця, молоко і м'ясо. Тоді експерти дійшли висновку, що причиною отруєння продуктів стали харчові добавки, які давали тваринам.
Діоксин – надзвичайно стійкий органічний токсин, який при потраплянні до людського організму пошкоджує імунну та нервову системи.
Після минулорічних випадків отруєння продуктів діоксином німецька влада підвищила стандарти якості продукції. Також експерти заборонили використовувати певні харчові добавки для тварин.