В Україні почали діяти обов'язкові вимоги ЄС щодо якості шоколаду
Відтепер шоколадом може називатися лише той продукт, який містить не менше 35% загальної кількості какао-продуктів, повідомляє Представництво ЄС в Україні у Facebook.
У молочному шоколаді має бути понад 25% какао-продуктів та не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад має містити не менше 20% какао-масла та понад 14% молочних продуктів.
"На відміну від вимог національного стандарту України (ДСТУ), який є добровільним, європейські вимоги є обов’язковими для виконання", - наголошують у представництві.
Нагадаємо, з 20 червня в Україні вступили в силу антидемпінгові митарозміром 31,33% на імпорт шоколаду та інших готових харчових продуктів з вмістом какао з Російської Федерації.