Їжа об’єднує людей: у Львові кримські татари готували національні страви
Шурпа, борщ на баранині, плов для гостей готував шеф-повар Шевкет із Феодосії. Ціни на страви символічні - 10 гривень. Усі відвідувачі могли добровільно пожертувати декілька гривень на підтримку кримських татар.
Шевкет розповідає, що наприкінці лютого приїхав до Львова відпочити. Вже думав вертатися, але події в Криму зупинили його.
"Потрапили от в таку ситуацію. Під час відпочинку ми побували в цьому ресторані. На фоні всіх цих подій надійшла ініціатива від львівських хлопців провести таку акцію "Ресторатори за мир". Людей об’єднує бажання їсти, спілкуватися, відпочивати", - зазначив у коментарі iPress.ua Шевкет.
На питання про те, чи планує повертатися додому у Феодосію Шевкет відповів:
"Звичайно. Батьківщина у мене одна. Батьківщину, як і батьків не вибирають. Що робити…".
"Мене дуже добре прийняли у Львові. Я тут не перший раз. Я вже 42 роки живу в Криму. Це означає, що я всі ці роки живу в Україні. Коли в 90-ті роки було дуже важко з роботою, ми звідси туди картоплю возили, а сюди привозили масло і макарони", - розповідає Шевкет.
Охочих скуштувати татарських страв не бракувало. Упродовж дня Шевкет декілька разів готуватиме традиційні національні страви для відвідувачів ресторану. Однак більшість львів'ян приходить, щоб підтримати кримськотатарську громаду, яка зараз потерпає від російської окупації своєї батьківщини.