Французи успадкували рецепт виноробства від італійців, - археологи
Звіт опублікував журнал Proceedings of the National Academy of Sciences.
Американські науковці дійшли висновку, що виноробство у Франції розвинулося після ввезення вина з італійської Етрурії до кельтських міст на півдні Франції.
У давньому французькому місті вчені знайшли амфори із залишками вина, які, як вважають археологи, походять з Італії. Вуглецевий аналіз засвідчив, що вино у цих амфорах виробили у середині V століття до нашої ери.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому французи п’ють менше вина?
Також археологи знайшли винний прес, який свідчить, що у цьому регіоні Франції виготовлялося й власне вино. Вчені вважають, що їхня знахідка доповнить знання про давню історію виноробства в Європі.
Знахідка підтвердила їхню гіпотезу про те, що експорт вина з Етрурії в Італії до півдня Франції започаткував ринок і інтерес до вина, який став початком кельтської індустрії виноробства.
Одними з перших відомих вченим виноробами були мешканці сучасних Ірану, Грузії і Арменії. Дослідники вважали, що саме звідти Європою поширилося вміння робити вино.
За матеріалами BBC