Львівські готельєри розчаровані: Євро-2012 наразі не виправдав їх сподівань
12 червня 2012, 11:26
Фото: hotel-opera.com.ua
У дні матчів залишалися 30% вільних місць у гуртожитках та хостелах, де ціна не надто висока: €30 і €50 відповідно. Ще понад 15% місць пустують у готелях.
Про це пише Deutsche Welle.
За перші дні проведення єврочемпіонату Львів відвідало понад 60 тисяч вболівальників і туристів з 30 країн світу. Такого потоку гостей за короткий проміжок часу місто вже давно не бачило.
В управлінні туризму наголошують, що запропоновані європейські стандарти залишаться і надалі.
Готельному сектору довелося змінювати стратегію у розпал чемпіонату. Їхні сподівання Євро-2012 наразі не виправдало.
"Зараз готелі зменшили ціни, побільшало пропозицій від маленьких міст-сателітів довкола Львова. Є пропозиції у готелях і по €15 й €25, аби лише турист зголосився", - зауважила в.о. керівника управління туризму Львівської міської ради Галина Гриник.
Іноземці задоволені обслуговуванням у Львівських готелях. Фото: openlviv.net
За її словами, готелі б хотіли заповнити і на 110%, бо це туристичний збір в міську скарбницю, але поки що такої можливості немає. Львів також доповнив пропозицію для вболівальників, які приїдуть на трейлерах. Для них відведено місця у буферних зонах.
З огляду на побажання і зауваження гостей, місто вже за кілька днів збільшить кількість вказівників на вокзалі і в аеропорту, щоб покращити орієнтування, а ще розширить меню у закладах гастрономії, - наголосила Гриник.
Взяли дешевизною
І якщо заклади харчування у центральній частині міста були забиті "під зав’язку", то кафе і бари, які теж сумлінно готувалися до чемпіонату і змінювали стандарти роботи, залишалися незаповненими.
Їх очікування не виправдалися, турист просто не дійшов до них. Адже в середньому вболівальник перебував у Львові 1-2 дні, і намагався оглянути туристичні об’єкти і центр міста.
Розкішні ресторани вболівальники майже не відвідували. Фото: hotel-opera.com.ua
Ресторатор Марк Зархін зауважив, що хоча у центрі міста бари були переповнені, - це не межа, і заклади харчування могли б обслуговувати більше гостей.
Основними замовленнями були пиво, вино і закуски, бо галицька кухня залишається невідомою для європейця. Ресторатори заманювали іноземця дешевизною пропозицій.
А от чиї сподівання було перевершено – це прикордонників. Вони прогнозували збільшення потоку на західному кордоні у дні "Євро-2012" до 40%, а в результаті - кількість туристів зросла на 65% в день матчу.