Студенти відвідали виробництво червоної ікри ТМ "Шаланда"
Шістнадцять студентів 4-го та 5-го курсу факультету технологій та експертизи харчових продуктів і парфюмерно-косметичних засобів, спеціальності "технології зберігання і переробки водних біоресурсів", а також їх викладачі мали виняткову можливість побачити процес виробництва та фасування червоної ікри ТМ "Шаланда" на сучасному українському заводі.
За словами викладачів, які супроводжували студентів, це дуже корисна практика для майбутніх технологів, оскільки вони знають про виробництво ікри тільки зі старих підручників часів СРСР.
"Ми дуже вдячні ТМ "Шаланда" за надану можливість відвідати виробництво червоної ікри. Студенти особисто побачили всі стадії виробництва, точки контролю продукції, а також мали змогу подивитися, як відбувається фасування червоної ікри", - розповіла доцент кафедри технологій м'яса, риби і морепродуктів Тетяна Манолі.
На даний момент в компанії над виробництвом ікри ТМ "Шаланда" працюють близько 100 робітників. Цього року три кращих випускника вищеназваного одеського вузу були працевлаштовані на завод технологами. Наступного року роботодавець також планує зацікавити майбутніх випускників і організовує конкурс. За кращу наукову роботу на тему виробництва червоної ікри студенти отримають грант від ТМ "Шаланда", а також зможуть пройти стажування в компанії з можливістю подальшого працевлаштування.
Відзначимо, що для виробництва справжньої червоної ікри "Шаланда" використовується найкраща сировина по ГОСТу, яку вітчизняні фахівці особисто відбирають на Далекому Сході. На українському заводі ікра фасується в скляну, пластикову та жерстяну тару.
Продукція ТМ "Шаланда" неодноразово була визнана кращою в своєму сегменті. Зокрема, вона щорічно отримує найвищі оцінки від Науково-дослідного центра незалежних споживчих експертиз "Тест", а також стає лауреатом міжнародних виставок. Так, за підсумками 2013 року, ТМ "Шаланда" була визнана "Фаворитом року" в номінаціях "Вибір експертів" і "Вибір зірок", а також отримала золоту медаль на міжнародній виставці World Food-2013.