У Німеччині вперше не зібрали врожай для крижаного вина через теплу зиму
Про це повідомляє Німецький інститут вина, повідомляє "Громадське".
Через м'яку зиму 2019-2020 року в жодному з 13 виноробних регіонів Німеччини температура не опускалася до -7 °C, необхідних для врожаю.
В інституті пояснили, що в останні роки погодні умови для виробництва крижаного вина не завжди були оптимальними. У 2017 році лише 7 виробників змогли зібрати ягоди для «Айсвайн». Великою рідкістю є крижане вино 2014 року. Натомість сприятливими для його виробництва були 2012 та 2015 роки.
На виготовлення крижаного вина також впливає те, що збір урожаю зміщується на січень та лютий, натомість виноград дозріває раніше. Так, період, протягом якого виноград має бути в придатному стані, стає довшим.
В інституті припускають, що "Айсвайн" може стати дорогою рідкістю, якщо теплі зими триватимуть. Під час виробництва крижаного вина з одного гектара можна отримати в середньому 500 літрів напою. Крижані вина становлять лише 0,1% від загального врожаю.
За даними інституту, "айсвайн" найбільше цінується в Японії, Китаї, США та скандинавських країнах.
Нагадаэмо, що німецькі науковці розвіяли міф, що пиво після вина викликає похмілля, а навпаки - ні