ЄС відкрив ринок для української курятини та яєць
Про це повідомили у четвер, 21 лютого, у представництві України в ЄС.
"Ця подія стала завершальною ланкою в спільних зусиллях українського уряду та бізнесу, спрямованих на відкриття європейського ринку для вітчизняної сільськогосподарської продукції", - зауважили у відомстві.
Згідно з інформацією представництва, наступним кроком влади на шляху виходу українських підприємців на нові ринки збуту будуть зусилля, спрямовані на відкриття ринку ЄС для вітчизняної м'ясомолочної продукції, яка відповідатиме європейським стандартам якості продуктів харчування.
Нагадаємо, що Україна отримала право поставляти продукцію птахівництва в ЄС після позитивного для країни рішення, прийнято 4 грудня постійним комітетом з питань харчування та здоров'я тварин - Генерального директорату Європейської Комісії САНКО.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Регіонал хоче монополізувати надприбутковий ринок курятини
В регламент були внесені зміни до початку фактичних поставок. Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України розпочала внутрішній аудит підприємств, які зацікавлені в поставках курятини, яєць і яєчних продуктів на ринок ЄС.
Раніше представники Союзу птахівників України заявляли, що експорт м'яса птиці в Європейський Союз, незважаючи на отримання країною такого права, може так і не розпочатися через невідповідність українських стандартів на цю продукцію міжнародним нормам.
Експерти ринку наголошували, що в підготовленій редакції держстандарту на м'ясо птиці не враховані вимоги ЄС до методики визначення вмісту води в тушках птиці після розморожування.