В Україні на 25% знизилось виробництво шоколаду, печива, соків і соняшникової олії
Українські підприємства в січні-липні виробили 89,3 тисячі тонн шоколаду та готових харчових продуктів, що містять какао, що на 29,6% менше, ніж за аналогічний період минулого року, повідомила Державна служба статистики.
За даними Держстату, виробництво солодкого печива і вафель в січні-липні скоротилося на 23,5% і становило 138 тисяч тонн.
Виробництво цукрових кондитерських виробів, що не містять какао, за звітний період зросло на 3,4% порівняно з січнем-липнем минулого року.
Крім того, у січні-липні поточного року українські підприємства скоротили виробництво фруктових і овочевих соків порівняно з аналогічним періодом минулого року на 29,1% - до 131 тисячі тонн.
В липні цього року було вироблено 16,3 тисяч тонн цієї продукції, що на 22,3% менше, ніж у червні 2015 року, і на 31,7% менше, ніж у липні минулого року.
Виробництво нерафінованої соняшникової олії в Україні в січні-липні 2015 року становило 2,023 мільйона тонн, що на 22,4% менше, ніж протягом перших 7 місяців 2014 року.
При цьому в липні обсяг виробництва соняшникової олії склав 207 тисяч тонн, що на 35,8% менше, ніж у липні 2014 року, і на 16,4% менше, ніж у червні поточного.
У Держстаті повідомили, що виробництво маргаринів та харчових жирів за 7 місяців поточного року скоротилося на 26% – до 117 тисяч тонн. При цьому в липні виробництво даної продукції склало 17,5 тисячі тонн, що на 12,1% менше, ніж у липні 2014 року, але на 18,2% більше, ніж у червні 2015 року.
У повідомленні наголошується, що дані наводяться без урахування тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та Севастополя, а також частини зони проведення антитерористичної операції.
Зазначається, що Україна є найбільшим у світі експортером соняшникової олії.