Чверть офісних працівників задовольняються печивом на обід
Найчастіше на обід в офісних працівників тільки друга страва або просто печиво, канапки та їжа з "пакетиків", йдеться в опитуванні міжнародного кадрового порталу HeadHunter.
Повноцінний обід під час робочого дня можуть собі дозволити менше третини співробітників офісів. Головною причиною проблем з харчуванням на роботі опитані називають те, що самі мають платити за обіди – у 86% випадків. Вкрай рідко роботодавці повністю оплачують харчування працівників – 7%, частково компенсують витрати – у 4% випадків.
Також працедавців зазвичай повноцінність харчування працівників не цікавить – 37%, 44% вважають, що достатньо тільки обладнати кухню, якщо це дозволяє корпоративна культура.
Їжа в лотках або перекуси
56% опитаних приносять обіди з дому в лотках, адже їдальні та ресторани, де можна замовити бізнес-ланч мають низький попит серед офісних працівників.
Проте найбільш популярними серед працівників офісів є перекуси – 50% опитаних відриваються від роботи двічі на день, аби з’їсти щось смачненьке. Кожен десятий робить перерви 3-5 разів на день, а 5% взагалі не можуть працювати, якщо не мають що пожувати. І тільки 32% опитаних сказали, що відмовляють собі в перервах на перекус.
Найпопулярніший варіант для офісних перекусів – солодощі та випічка, рідше працівники їдять фрукти, бутерброди та йогурти.
В опитуванні взяли участь 4008 зареєстрованих користувачів порталу HeadHunter з усіх регіонів України.