Під Новий рік цукор подорожчає на 15%
Традиційно цей час припадає на кінець року.
"Думаю, що після завершення виробництва, ситуація на ринку дещо зміниться, але підвищення буде незначним - у межах зростання собівартості - 10-15%", - повідомив голова правління Національної асоціації цукровиробників України "Укрцукор" Микола Ярчук журналістам у Києві в четвер.
За його даними, в поточному році собівартість виробництва тонни бурякового цукру становить 6,5-7,5 тис грн проти торішніх 5,5-6,5 тис грн. Її підвищення експерт пояснює зростанням вартості сировини та енергоносіїв.
При цьому Ярчук зазначив, що в даний час ціна на цукор в Україні нижче собівартості, що пов'язано з сезонним перенасиченням ринку.
За прогнозами асоціації "Укрцукор", Україна в поточному році виробить 1,8 млн тонн бурякового цукру проти 2,33 млн тонн в 2011 році.
Нагадаємо, прем’єр-міністр України Микола Азаров 20 липня заявив, що найближчим часом цукор не подорожчає.
"Купуйте цукру стільки, скільки хочете, якщо у Вас є в цьому необхідність. І не бійтеся зростання цін. В Україні зараз дуже великі запаси цукру", - порадив прем’єр під час інтернет-конференції користувачу мережі Facebook, який запитав про ціну цукру.