В Україні виробництво горілки зросло на 46%
У березні виробництво горілки та міцних спиртних напоїв збільшилося порівняно з лютим на 46% - до 3556000 дал.
Про це "Українським новинам" повідомили джерела у Кабміні.
Виробництво коньяку збільшилося вдвічі - до 319,4 тис. дал, вина - на 71,2% до 1,3 млн дал, шампанського - у 2,1 разів - до 301 тис. дал, -
Загалом у першому кварталі виробництво горілки виросло на 29,7% - до 7809000 дал.
Поза тим у січні-березні виробництво коньяку скоротилося на 25,1% до 578,9 тис. дал, вина - на 26,1% - до 2787000 дал, шампанського - на 2,4% до 582 тис. дал.
За пляшку горілки - 33 гривні
Нагадаємо, що у лютому Міністерство фінансів пропонувало підвищити ціни на лікеро-горілчану продукцію на 26,4% - до 165 грн за літр 100-процентного спирту.
Відтак, мінімальна ціна півлітрової пляшки горілки може зрости з 26,1 грн до 33 грн.
Водночас у січні-лютому податкова міліція скоротила обсяги тіньового ринку лікеро-горілчаної продукції з 20% до 10%.