Науковці назвали цукор причиною стресів
Це стверджує один з членів організації Food For The Brain, до складу якої входять лікарі, науковці, дієтологи, психіатри і психологи, Дебора Колсон, пише The Daily Mail.
"Високий рівень цукру в крові зменшує здатність людей справлятись зі стресом", - вважає вона.
У свою чергу персональний тренер і автор дієти Джеймс Дуйган каже, що через рафінований цукор і оброблену їжу цукор потрапляє в кров дуже швидко.
"Чим більш нестабільний рівень цукру в крові, тим більше нестабільний наш настрій - ми стаємо голодні, злі, засмучені і не можемо чітко мислити. З'їдаючи щось солодке, ситуація змінюється, але лише на певний проміжок часу. Скоро все знову повертається і ми відчуваємо паніку і напругу", - каже він.
Він також зазначає, що чим більше коливається рівень цукру в крові, тим більше шансів, що людина більш болісно реагуватиме на життєві стреси. "Таким чином, "опора" на цукор стає пасткою", - зазначає розробник дієти.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно дозувати стрес, аби отримувати від нього тільки користь
За словами експерта із харчування, лікаря Роберта Люстига, кортизол (гормон, який вивільняється в організмі під час стресу), спеціально збільшує бажання вживати "комфортні продукти".
"Протягом декількох років, тривале вивільнення кортизолу, призводить до надмірного споживання продуктів із високим вмістом жирів і цукру", - каже він.
На його думку, щастя також залежить від хімії тіла, а саме серотоніну.
"Його дефіцит в організмі викликає серйозну клінічну депресію. Один із способів збільшити його кількість - вживати більше вуглеводів і особливо цукру. З часом, однак, для цього ефекту потрібно все більше цукру", - каже він.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ожирінню сприяє не жир, а цукор, - дослідження
Щоб замінити вживання не надто корисного цукру, Джеймс Дуйган рекомендує вживати ягоди, які наповнені вітаміном С та які допоможуть тілу впоратися зі стресом. Крім того, вони насичені клітковиною, яка допомагає регулювати рівень цукру в крові.
Варто також вживати темно-зелені овочі: вони поповнять організм вітамінами та мінералами на період стресу.
М'ясо індички містить амінокислоту L-триптофан, яка продукує гормон серотонін, а горіхи підтримують імунну систему і допомагають знизити стрес. Утім, їх радять вживати не більше маленької жменьки на день.
За матеріалами: "Українська правда. Життя"