Червона ікра допоможе уникнути весняного авітамінозу
А тим людям, які дотримувалися посту, важливо плавно вийти з нього під час великодніх свят і компенсувати нестачу вітамінів. Адже різкий перехід з пісних продуктів на продукти тваринного походження є стресом для організму і може негативно вплинути на нього. Тому дієтологи рекомендують не кидатися на їжу під час Великодня і після цього свята, а поступово вводити в свій раціон в розумних кількостях білкову їжу.
Так, дієтичним продуктом вважається червона ікра, яка на третину складається з високоцінного білка, який засвоюється організмом протягом години. Для порівняння, білок з м'яса перетравлюється цілих 5 годин! Тому червоний кав’яр - обов'язковий атрибут великоднього кошика. Крім звичного бутерброда, можна спробувати весняний вітамінний варіант вживання червоної ікри - на скибочці свіжого огірочка або авокадо. Крім того, це відмінна і корисна заміна м'яса в період пікніків.
До того ж, червона ікра допоможе впоратися з весняним авітамінозом, адже вона містить необхідні організму вітаміни А, D і Е, а також незамінні жирні кислоти Омега- 3 і Омега- 6. Також до її складу входить фолієва кислота, легкозасвоюваний йод, фосфор, калій і залізо.
"Але для того, щоб від цього делікатесу отримати максимальну користь для здоров'я, необхідно купувати тільки справжню червону ікру відомих торгових марок, якість яких перевірена часом і досвідом власного споживання, адже неякісна ікра може, навпаки, нашкодити", - вважає експерт з якості ТМ "Шаланда" Марина Русак.
Довідка. Червона ікра ТМ "Шаланда" виробляється виключно з добірної високоякісної сировини з Сахаліну, і її якість підтверджується найвищими оцінками фахівців: у 2013-му ця торгова марка в черговий раз отримала найвищу оцінку від центру незалежних споживчих експертиз "Тест", а також стала золотим призером світової виставки WorldFood-2013. До того ж, червона ікра ТМ "Шаланда" отримала Гран-прі у Москві на міжнародній виставці "ПРОДЕКСПО" в міжнародному конкурсі "Кращий продукт -2014".