Грузинський експерт: Україна може збільшити експорт м'яса і молока до Грузії

Таку думку в коментарі телеканалу БТБ висловив грузинський економіст Авігдор Джардені .
"Якщо мова йде про створення якихось підприємств на території Грузії, то вона цього дуже потребує, тому що, наскільки я знаю, в Україні впроваджується все більше і більше нових сучасних технологій, в яких Грузія має потребу", - констатував експерт.
У той же час економіст зазначив, що на грузинському ринку існує великий інтерес до української продукції, викликаний традиціями і звичками її споживання.
Підпишіться на наш новий телеграм-канал iPress | Міжнародна преса українською де ми трохи виходимо за рамки і показуємо більше, ніж на сайті. Ставайте частиною розумної спільноти!
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 8 місяців Україна експортувала до Грузії сільгосппродукції на $175 млн
Джардені додав, що грузинський ринок невеликий, але через велику кількість туристів може бути привабливий для українських бізнесменів.
"Грузія зможе стати трампліном для інших країн, наприклад, у переробці української сировини для експорту або реекспорту до Туреччини, Вірменії або Азербайджану. Грузія, безумовно, зручно розташована і може бути істотним споживачем українського м'яса. Крім того, у нас велика потреба у молочній продукції. Грузія - нетто-імпортер молока, молочного порошку. Країна споживає дуже багато пшениці, так що всі ці продукти: м'ясо, молочна продукція, зерно можуть бути цікаві для грузинського ринку", - переконаний експерт.
Крім того, він назвав перспективним відкриття україно-грузинських виноробних підприємств у Криму.