Після весняного локдауну 14% закладів харчування не відкрилися - Опендатабот
Про це повідомляє Опендатабот з посиланням на дані IТ-компанії Poster, зазначає "Громадське".
"На травневі свята обмеження були зняті, проте за цей період ресторанній сфері відновитися не вдалося. Відкрилося +2% закладів. Обіг збільшився лише на 2% у порівнянні з показниками локдауну.
Навіть очікуваний святковий бум на "травневих" не виправив ситуації: галузь втратила 12% від обігів до початку локдауну", - йдеться у повідомленні.
Загалом за рік карантину ресторанний бізнес втратив майже 40% від працюючих закладів.
Фото: Економічна правда
Фото: Економічна правда
Нагадаємо, що сфери гостинності та креативних індустрій в Україні недоотримали в 2020 році понад 83 млрд грн