Рецепти пасок від читачів iPress.ua
Паска "Улюблена" від Наталії Дутчин
Інгредієнти: 50 г дріжджів, 1 ст. теплого молока, 3 яйця, 100 г олії, 1 ст. цукру і сіль на кінчику ножа
Дріжджі розвести в теплому молоці і додати туди яйця. У масу влити розтоплене масло, додати цукор, сіль і 4 склянки борошна. Вимісити тісто, розкласти його у змащені маслом форми і залишити підходити на 3-4 години. Випікати близько 45 хвилин.
Покрити готову паску можна цукровою глазур’ю. Для неї знадобляться 1 склянка цукру, 1 білок і 3 столові ложки лимонного соку. Білки розтирати з цукром і лимонним соком доти, поки суміш не загусне. Змастити глазур'ю паску і трохи підсушити в духовці.
Сирна паска від Інни Якимчук-Нікітіної
800 г свіжого сиру
4 яєчних жовтки
1,5 склянки вершків 33% жирності
150-200 г цукру
150-200 г вершкового масла
150-200 г домашньої сметани
1/4 ч. л. солі
ваніль
1 склянка ізюму, цукатів обов'язково
Для приготування сирної паски необхідно 800 г свіжого сиру протерти через сито.
Далі необхідно збити міксером 1,5 склянки вершків з 75-100г цукру до повного розчинення цукру.
150-200 г розм’яклого вершкового масла збити з цукром, що залишився, з 4 яєчними жовтками і ¼ чайної ложки солі.
Потім дуже ретельно вимісити сир з масляною сумішшю, родзинками, цукатами і ваніліном.
Коли маса стане однорідною, акуратно вмішати збиті вершки.
Потім у спеціальну форму для випікання паски (якщо у Вас такої немає, то можна використовувати друшляк) покласти вологу марлю, викласти готову суміш, накрити зверху краями тканини, зверху покласти щось важке і поставити в холодильник на 8 годин.
Готову паску вийняти з форми і прикрасити цукатами.
Фото: ru09.info
Сметанна паска від Bodi Marina
Продукти для тіста:
• 0,9 кг муки
• 2 пакети сухих дріжджів
• 2-2,5 стакани цукру
• 5 яєць
• 1 стакан молока
• 200 г вершкового масла
• 2-3 столові ложки сметани
• ваніль
• 1 стакан родзинок
Для помадки:
• 1 яєчний білок
• 50 цукру
Спосіб приготування:
Тісто: дріжджі розмішати з 1 яйцем і невеликою кількістю молока. Дати підрости.
4 яйця збити з цукром. Масло розтопити в каструлі з молоком, додати сметану, все і змішати і додати ваніль. Додати муку і родзинки. Місити тісто доти, доки воно не перестане прилипати до рук (важливо,не додавати більше муки, ніж в казано в рецепті). Поставити в тепле місце на 1.5-2 години. Потім розкласти його по формах на 1/3 об’єму, дати піднятися ще раз.
Пекти в духовці при температурі 180 С.
Паска від Руслана Головатого
Колись десь прочитав рецепт паски. Спекли з коханою:
Готуємо - 300 г борошна, 30 г дріжджів, 50 мл молока, 2 ст.л. цукру, 2 яйця + 3 (тільки жовтки), 2 ст.л. кисломолочного сиру, 120 г вершкового масла, 150 г тертого білого шоколаду, ванілін, лимонна цедра.
Дріжджі розчиняємо в теплому молоці, додаємо 1 ч.л. цукру та 2 ст.л. борошна і залишаємо в теплому місці на 20 хв. У решту борошна всипаємо цукор, що залишився, перетертий сир, трішки солі, додаємо яйця і жовтки та замішуємо тісто. Місимо тісто. На тісто викладаємо шматки масла, накриваємо вологою серветкою і залишаємо в теплому місці на одну годину. Через годину тісто вимішуємо з маслом, шоколадом, ваніліном та лимонною цедрою. Форму ретельно змащуємо маслом та посипаємо борошном. Тісто викладаємо у форму, накриваємо вологим рушником і залишаємо в теплі ще на годину. Випікаємо при температурі 160 градусів впродовж 1 год 20 хв.
Сирна паска з курагою від Anna Sulaeva
У кожної господині є свій улюблений рецепт як звичайної, так і сирної паски. Сьогодні я пропоную Вам рецепт паски з сиру з курагою, яка не вимагає випічки.
Для приготування такої сирної паски з курагою нам знадобиться:
Інгредієнти:
Сир - 1 кг
Цукор - 1 склянка
Вершкове масло - 100 г
Сметана - 100 г
Вершки - 100 мл
Мед - 3 ст. ложки
Жовтки - 4 шт.
Цедра 1 лимона
Ванільний цукор - 1,5 ст. ложки
Курага - 150 г
Коньяк - 2 ст. ложки
Приготування:
Для такої паски потрібно купити жирний сир. Краще на ринку або приготувати свій домашній. Сир потрібно добре відтиснути і дати стекти сироватці.
Вершки повинні бути жирністю не менше 20%, а сметана краще - 30%, але не менше 20%.
Лимон вимити і очистити цедру. Нарізати дрібними смужками або натерти на тертці.
Курагу промити, обсушити і замочити в коньяку на кілька хвилин. Можна і в ромі або в лікері. Потім нарізати дрібними кубиками або смужками.
Сир протерти через дрібне сито. Вершкове масло розтопити.
До протертого сиру додати курагу і лимонну цедру.
У каструльці змішати вершки, мед, жовтки (2 штуки), ванільний цукор, поставити на водяну баню і проварити 3-4 хвилини.
В окремому посуді розтерти жовтки, що з цукром, додати розтоплене вершкове масло, сметану. Все добре збити.
До підготовленого сиру додати яєчно-медову суміш, добре перемішати.
Підготувати форму, куди будете укладати сирну масу. Марлю змочіть водою, відіжміть і вистеліть нею всю форму. Укладаєте сирну масу ложкою, добре утрамбовуючи кожну порцію.
Коли форма буде заповнена, кінці марлі загорніть, зверху форму притисніть вантажем і залиште на добу в холодильнику.
Готову паску з сиру з курагою обережно витягніть з форми на блюдо або пласку тарілку. Прикрасити паску з сиру з курагою можна курагою, яка залишилась, родзинками, кольоровим мармеладом, лимонними дольками, тонко нарізаними апельсинами чи ківі.
Можна приготувати крем, яким полити зверху сирну паску і прикрасити збитими вершками.
Фото: pamyat21.ru
Паска в хлібопічці від Anna Mihailova
0,5 кг борошна вищого гатунку, 200 мл молока, 70 г вершкового масла, 2 яйця і 1 жовток, 8 ст. ложок цукру, 2 ч. ложки сухих дріжджів, 50 г родзинок, 50 мл коньяку, куркума на кінчику ножа, 8 г ванільного цукру, кориця за смаком, кольорова посипка.
Для глазурі: 1 склянка цукру, 1 яєчний білок. Промийте ізюм і залийте його коньяком на 30 хвилин, щоб він настоявся.
У теплому молоці розведіть масло, ванільний цукор, сіль, спеції і залийте у форму. Потім помістіть туди розтерті з цукром яйця. Насипте просіяне борошно, а в центр борошна насипте дріжджі.
Виберіть режим "Основний з родзинками, скоринка світла" або "Солодкий хліб, велика буханка".
Паска "Царська" від Раїси Волкової
2 кг сиру, 10 яєць, 400 г вершкового масла, 800 г сметани, 600-700 г цукру, 1/2 склянки мигдалю, 1/2 склянки родзинок, ванілін.
Протерти через сито сир і вершкове масло, додати сметану, ретельно перемішати, поставити посуд на плиту і довести масу до кипіння при безперервному помішуванні дерев'яною лопаткою, щоб маса не пригоріла. Негайно зняти з вогню і по можливості швидше охолодити, також безперервно помішуючи. У застиглу масу додати цукор, родзинки, мигдаль, ванілін, все перемішати, покласти в пасочницю, щільно вминаючи масу, зверху покласти блюдце, невеликий вантаж, поставити в холодильник на добу.
Паска на заварному тісті від Мар’яни Попової
Яйце - 9 шт
Молоко - 0,75-1 л
Масло вершкове - 300 г
Масло топлене - 300 г
Цукор - 900 г
Олія - 1 ст. л.
Дріжджі (свіжі) - 180 г
Сіль - 1 ч. л.
Ізюм - 300 г
Цедра одного лимона
ванілін
Борошно (приблизно) - 15 скл.
Цедра одного апельсина
ДИВІТЬСЯ ВІДЕО: Майстер-клас: як намалювати писанку
Готуємо заварне тісто. Молоко та вершкове масло закип'ятити. Поступово всипати 3 склянки борошна, добре розмішати й остудити
Дріжджі (180г) змішати з 0,5 склянки молока і столовою ложкою цукру. Дати підійти.
До заварного тіста додати 9 жовтків, 300г пряженого масла, 1 ст.л. рослинної олії, 1 ч.л. солі, 9 збитих з 900г цукру білків.
Додати борошно і замісити м'яке тісто. Залишити в теплому місці, накривши рушником, дати підійти 2-3 рази.
Після другого підйому в тісто додати родзинки, цедру і ванілін.
Розкласти по формах до половини і дати піднятися (від краю на 1 палець). Випікати при температурі 180-200° С 25-30 хвилин (маленькі) і 40 хвилин (великі літрові).
Гарячі паски змастити глазур'ю - 1 білок, збитий з 0,5 склянки цукру.
Паска на йогурті і сметані від Яни Бурангулової
Нам потрібно:
йогурт - 1 л
сметана - 1/2 л
варення або заморожений малиновий сік
ванілін
цукор - за смаком
яйце (жовток) - 1 шт.
вершкове масло - 25г
Змішати йогурт, сметану, варення або заморожений сік, ванілін і цукор за смаком. У друшляк покласти шар марлі, на нього велику білу серветку і знову шар марлі. Обережно вилити йогуртову суміш у друшляк, зав'язати кінці марлі і підвісити, щоб стекла сироватка, яку можна використовувати в якості смачного та корисного напою.
Через 12 год масу викласти в тарілку, додати жовток, м'яке масло і цукор за смаком, все збити. Знову викласти в марлю (серветку забрати) і підвісити в холодильнику ще на 12 год.
Викласти готову масу на тарілку, надати форму пірамідки і прикрасити за смаком: шоколадом, повітряним рисом і квітами бегонії.
Фото: prikol.i.ua
Паска від Люби Губанової
Потрібно: сир - 700г
вершки (35%) - 500 мл
гіркий шоколад - 200г
вершкове масло - 100г
цукрова пудра - 5 ст.л.
волоські горіхи - 200г
свіжі ягоди (для прикраси).
Шоколад поламати на шматочки, покласти в вогнетривку миску, влити 100 мл вершків і поставити на водяну баню. Готувати, помішуючи, до однорідності. Дати охолонути. Волоські горіхи порізати ножем.
Решта вершків збити в міцну піну. Сир протерти через сито і розділити на 2 частини.
Вершкове масло розм'якшити до кімнатної температури. В одну частину сиру додати 2/3 збитих вершків, половину вершкового масла і 3 ст. л. цукрової пудри. Збити міксером до отримання однорідної маси і змішати з половиною порізаних горіхів. У другу частину сиру покласти шоколад масло, , що залишилися, вершки і цукрову пудру. Ретельно перемішати, додати решту горіхів.
Форму для паски вистелити попередньо змоченою у воді і викрученою тканиною, залишивши звисаючі кінці. Викласти шарами темний і білий сир.
Накрити форму кінцями тканини. Зверху покласти невеликий вантаж. Залишити при кімнатній температурі на 2-3 год, переставити на ніч у холодильник.
Перед подачею до столу перевернути паску на тарілку, акуратно зняти форму і тканину. Прикрасити свіжими ягодами.
Паска "Традиційна " від Тані Куликової
Необхідні продукти: борошно - 7 ст., молоко - 2 ст., масло вершкове - 250 г, цукор - 1 ст., сіль - 1 ч. л., дріжджі - 80 г, коньяк - 1 ст. л., ванільний цукор - 1 пакетик, жовтки - 7 шт.,
Для глазурі: цукрова пудра - 3/4 склянки, сік лимона - 1 ч.л., білки - 1 шт
Приготування:
1. З половини борошна, половини цукру і дріжджів замісити тісто, жовтки розтерти з цукром, що залишився і влити в готове тісто.
2. Після чого додати борошно, що залишилося, вершкове масло, коньяк, ванільний цукор, сіль.
3. Тісто поставити в тепле місце. Коли тісто буде підніматися, його потрібно підімнути два рази, а після третього підйому тісто викласти на стіл і поділити на частини для пасок, які укласти в форми, застелені промасленим папером. Тісто має займати 1/3 форми.
4. Потім тісто у формах поставити на підйом в тепле місце на 60-80 хвилин. Випікати при температурі 200-210° С.
Готові остиглі паски змастити глазур'ю з білка, цукрової пудри, лимонного соку.
Фото: muravushka.ru
Паска "Пишна" від Аліни Жупанової
0,5 л молока, 5 яєць, 1 склянка цукру, 0,5 ч.л. солі, 130 г вершкового масла, 40 г дріжджів, ванілін, борошно, родзинки 150 г, горіхи волоські злегка обсмажені 0,5 склянки. Дріжджі розвести в молоці, додати туди 2 ст. ложки цукру, дочекатися поки набухне, відокремити жовтки від білків, збити міксером окремо - білки до густої маси, а жовтки, щоб майже стали білими. У розведені дріжджі вливаємо жовтки, і починаємо додавати просіяне борошно, замішуючи негусто тісто, потім додаємо білки і продовжуємо вимішувати. Тісто має вийти дуже ніжним, головне - не передозувати борошно. Після того, як тісто вимішали, поставити його в тепле місце без перетягів. Після того як тісто збільшилося в об'ємі в 2 рази, дістаємо,обмішуємо, додаємо родзинки та горіхи. Знову ставимо підходити. Тільки після цього розкладаємо у змащені маслом форми, заповнюючи їх на 1/3. Випікаємо при температурі 180 градусів. Пасочки виходять повітряними і дуже смачними.
Паска "Шафранна" від Liliya Panchuk
2 кг борошна, 5 склянок молока, 1/2 склянки дріжджів, 15 яєць, 400 г маргарину або вершкового масла, 700 г цукру-піску, 1 ч. ложка солі, 1/2 ч. ложки кардамону або шафрану, 10 крапель лимонного масла, 1 склянка рубленого мигдалю і 1 склянка ізюму.
Молоко підігрівають до температури парного, додають дріжджі, борошно і гарненько розмішують. Коли тісто піднімається, в нього додають 10 жовтків, 5 яєць, розтоплене масло, цукор, сіль, кардамон або шафран, лимонне масло, родзинки, мигдаль і дають піднятися. Тісто має бути такої густоти, щоб воно не приставало до рук. Потім тісто кладуть у форми, прикрашають родзинками, мигдалем, змазують яйцем з молоком і ставлять в заздалегідь розігріту духовку. Випікають до готовності.
Лимонне олію можна замінити ванільними краплями або трояндовою олією.
Мигдальна паска від Vladimir Drem
Рецепт мигдальної паски:
- Борошно - 1 кг,
- Молоко - 2 склянки,
- Дріжджі - 50-70 г,
- Яйця - 5 шт.,
- Цукор - 1 склянка,
- Вершкове масло - 300 г,
- Мигдаль - 200 г,
- Лимон - 1 шт.,
- Родзинки без кісточки - 1 склянка,
- Сіль – за смаком .
Цей рецепт паски досить простий. Молоко закип'ятити і охолодити до температури пареного молока. У невеликій частині молока розмочити дріжджі, додавши 1 столову ложку цукру. Дайте дріжджам піднятися.
Готуємо тісто для паски: в молоко додай борошно, дріжджі і ретельно перемішати.
Накрийте тісто для паски рушником і поставте в тепле місце, щоб воно підійшло.
Збийте з цукром 5 жовтків, розтопіть вершкове масло і дайте охолонути.
Додайте в тісто для паски жовтки і вершкове масло. Натріть цедру одного лимона і додайте в тісто.
Мигдаль слід подрібнити, додайте у тісто для паски разом з родзинками і сіллю. Збийте в стійку піну 5 білків і ретельно вимісіть тісто.
Розкладіть тісто для паски у форми, рясно змащене маслом і посипане борошном. Дайте пасці підійти, змастіть їхню поверхню жовтком і посипте мигдалем.
Випікайте паски в духовці при температурі 180 градусів. Готовність можна перервіряти дерев'яною паличкою.
Фото: bankoboyev.ru
Паска з цукатами від Наталії Куди
Потрібно:
- Борошно - 5,5 склянки,
- Дріжджі - 50 г,
- Молоко - 1,5 склянки,
- Жовтки - 10 шт.,
- Білки - 3 шт.,
- Цукор - 1 склянка,
- Вершкове масло - 250 г,
- Родзинки - півсклянки,
- Коньяк - 2 столові ложки,
- Цукати - 2 столові ложки,
- Цедра лимона - 3 чайні ложки,
- Мускатний горіх - 1 чайна ложка,
- Ванільний цукор - 3-4 чайні ложки,
- Сіль - за смаком. Для приготування паски заваріть півсклянки борошна в такій же кількості кип’яченого молока і розмішуйте до утворення еластичної маси.
Дріжджі слід розвести в половині склянки теплого молока, змішайте з половиною склянки борошна і поставте в тепле місце на 10 хвилин.
Змішай заварене борошно з дріжджами. Накрийте тісто для паски рушником, поставити в тепле місце і чекайте, поки воно підійде.
Жовтки, цукор і сіль перетріть в однорідну білу масу. Половину цієї маси влийте в дріжджову суміш, додайте чверть склянки борошна, вимісіть і дайте підійти протягом години.
Додай другу порцію жовтка з цукром і всю решту борошна. Місіть тісто для паски, поки воно не відставатиме від рук.
У готове тісто влийте розтоплене і охолоджене вершкове масло, вимісіть, додайте прянощі і коньяк. Знову дайте тісту підійти.
Тісто для паски перемішайте і додайте у нього родзинки і цукати, обвалявши їх у борошні.
Викладіть тісто для паски у форми. Посипте зверху родзинками і цукатами. Дайте тісту для паски ще раз підійти у формочках.
Змастіть паски зверху яєчним жовтком і постав у духовку на 45 хвилин. Перевірте готовність паски дерев'яною паличкою.
Робимо глазур для паски: перетираємо білки з цукром. Змастіть глазур'ю готові паски.
Нагадаємо, конкурс триває до 30 квітня. Умови дуже прості: поділіться своїм рецептом паски і отримайте шанс виграти керамічні форми для випічки BergHOFF.
Більше рецептів від наших читачів шукайте на нашій сторінці у facebook.