Facebook iPress Telegram iPress Twitter iPress search menu

Рецепти пасок від читачів iPress.ua

Рецепти пасок від читачів iPress.ua
Фото: iPress.ua
Поки на iPress.ua триває конкурс на рецепт найсмачнішої паски, ми відібрали найбільш оригінальні переписи наших читачів. Як виявилося, українські господині не бояться експериментувати з інгредієнтами, якими вони доповнюють смак традиційного великоднього хліба. То ж оберіть той рецепт, який "смакуватиме" вам найбільше!

Паска "Улюблена" від Наталії Дутчин

Інгредієнти: 50 г дріжджів, 1 ст. теплого молока, 3 яйця, 100 г олії, 1 ст. цукру і сіль на кінчику ножа

Дріжджі розвести в теплому молоці і додати туди яйця. У масу влити розтоплене масло, додати цукор, сіль і 4 склянки борошна. Вимісити тісто, розкласти його у змащені маслом форми і залишити підходити на 3-4 години. Випікати близько 45 хвилин.

Покрити готову паску можна цукровою глазур’ю. Для неї знадобляться 1 склянка цукру, 1 білок і 3 столові ложки лимонного соку. Білки розтирати з цукром і лимонним соком доти, поки суміш не загусне. Змастити глазур'ю паску і трохи підсушити в духовці.

Сирна паска від Інни Якимчук-Нікітіної

800 г свіжого сиру

4 яєчних жовтки

1,5 склянки вершків 33% жирності

150-200 г цукру

150-200 г вершкового масла

150-200 г домашньої сметани

1/4 ч. л. солі

ваніль

1 склянка ізюму, цукатів обов'язково

Для приготування сирної паски необхідно 800 г свіжого сиру протерти через сито.

Далі необхідно збити міксером 1,5 склянки вершків з 75-100г цукру до повного розчинення цукру.

150-200 г розм’яклого вершкового масла збити з цукром, що залишився,  з 4 яєчними жовтками і ¼ чайної ложки солі.

Потім дуже ретельно вимісити сир з масляною сумішшю, родзинками, цукатами і ваніліном.

Коли маса стане однорідною, акуратно вмішати збиті вершки.

Потім у спеціальну форму для випікання паски (якщо у Вас такої немає, то можна використовувати друшляк) покласти вологу марлю, викласти готову суміш, накрити зверху краями тканини, зверху покласти щось важке і поставити в холодильник на 8 годин.

Готову паску вийняти з форми і прикрасити цукатами.

Фото: ru09.info

Сметанна паска від Bodi Marina

Продукти для тіста:

• 0,9 кг муки

• 2 пакети сухих дріжджів

• 2-2,5 стакани цукру

• 5 яєць

• 1 стакан молока

• 200 г вершкового масла

• 2-3 столові ложки сметани

• ваніль

• 1 стакан родзинок

Для помадки:

• 1 яєчний білок

• 50  цукру

Спосіб приготування:

Тісто: дріжджі розмішати з 1 яйцем і невеликою кількістю молока. Дати підрости.

4 яйця збити з цукром. Масло розтопити в каструлі з молоком, додати сметану, все і змішати і додати ваніль. Додати муку і родзинки. Місити тісто доти, доки воно не перестане прилипати до рук (важливо,не додавати більше муки, ніж в казано в рецепті). Поставити в тепле місце на 1.5-2 години. Потім розкласти його по формах на 1/3 об’єму, дати піднятися ще раз.

Пекти в духовці при температурі 180 С.

Паска від Руслана Головатого

Колись десь прочитав рецепт паски. Спекли з коханою:

Готуємо - 300 г борошна, 30 г дріжджів, 50 мл молока, 2 ст.л. цукру, 2 яйця + 3 (тільки жовтки), 2 ст.л. кисломолочного сиру, 120 г вершкового масла, 150 г тертого білого шоколаду, ванілін, лимонна цедра.

Дріжджі розчиняємо в теплому молоці, додаємо 1 ч.л. цукру та 2 ст.л. борошна і залишаємо в теплому місці на 20 хв. У решту борошна всипаємо цукор, що залишився, перетертий сир, трішки солі, додаємо яйця і жовтки та замішуємо тісто. Місимо тісто. На тісто викладаємо шматки масла, накриваємо вологою серветкою і залишаємо в теплому місці на одну годину. Через годину тісто вимішуємо з маслом, шоколадом, ваніліном та лимонною цедрою. Форму ретельно змащуємо маслом та посипаємо борошном. Тісто викладаємо у форму, накриваємо вологим рушником і залишаємо в теплі ще на годину. Випікаємо при температурі 160 градусів впродовж 1 год 20 хв.

Сирна паска з курагою від Anna Sulaeva

У кожної господині є свій улюблений рецепт як звичайної, так і сирної паски. Сьогодні я пропоную Вам рецепт паски з сиру з курагою, яка не вимагає випічки.

Для приготування такої сирної паски з курагою нам знадобиться:

Інгредієнти:

Сир - 1 кг

Цукор - 1 склянка

Вершкове масло - 100 г

Сметана - 100 г

Вершки - 100 мл

Мед - 3 ст. ложки

Жовтки - 4 шт.

Цедра 1 лимона

Ванільний цукор - 1,5 ст. ложки

Курага - 150 г

Коньяк - 2 ст. ложки

Приготування:

Для такої паски потрібно купити жирний сир. Краще на ринку або приготувати свій домашній. Сир потрібно добре відтиснути і дати стекти сироватці.

Вершки повинні бути жирністю не менше 20%, а сметана краще - 30%, але не менше 20%.

Лимон вимити і очистити цедру. Нарізати дрібними смужками або натерти на тертці.

Курагу промити, обсушити і замочити в коньяку на кілька хвилин. Можна і в ромі або в лікері. Потім нарізати дрібними кубиками або смужками.

Сир протерти через дрібне сито. Вершкове масло розтопити.

До протертого сиру додати курагу і лимонну цедру.

У каструльці змішати вершки, мед, жовтки (2 штуки), ванільний цукор, поставити на водяну баню і проварити 3-4 хвилини.

В окремому посуді розтерти жовтки, що з цукром, додати розтоплене вершкове масло, сметану. Все добре збити.

До підготовленого сиру додати яєчно-медову суміш, добре перемішати.

Підготувати форму, куди будете укладати сирну масу. Марлю змочіть водою, відіжміть і вистеліть нею всю форму. Укладаєте сирну масу ложкою, добре утрамбовуючи кожну порцію.

Коли форма буде заповнена, кінці марлі загорніть, зверху форму притисніть вантажем і залиште на добу в холодильнику.

Готову паску з сиру з курагою обережно витягніть з форми на блюдо або пласку тарілку. Прикрасити паску з сиру з курагою можна курагою, яка залишилась, родзинками, кольоровим мармеладом, лимонними дольками, тонко нарізаними апельсинами чи ківі.

Можна приготувати крем, яким полити зверху сирну паску і прикрасити збитими вершками.

Фото: pamyat21.ru

Паска в хлібопічці від Anna Mihailova

0,5 кг борошна вищого гатунку, 200 мл молока, 70 г вершкового масла, 2 яйця і 1 жовток, 8 ст. ложок цукру, 2 ч. ложки сухих дріжджів, 50 г родзинок, 50 мл коньяку, куркума на кінчику ножа, 8 г ванільного цукру, кориця за смаком, кольорова посипка.

Для глазурі: 1 склянка цукру, 1 яєчний білок. Промийте ізюм і залийте його коньяком на 30 хвилин, щоб він настоявся.

У теплому молоці розведіть масло, ванільний цукор, сіль, спеції і залийте у форму. Потім помістіть туди розтерті з цукром яйця. Насипте просіяне борошно, а в центр борошна насипте дріжджі.

Виберіть режим "Основний з родзинками, скоринка світла" або "Солодкий хліб, велика буханка".

Паска "Царська" від Раїси Волкової

2 кг сиру, 10 яєць, 400 г вершкового масла, 800 г сметани, 600-700 г цукру, 1/2 склянки мигдалю, 1/2 склянки родзинок, ванілін.

Протерти через сито сир і вершкове масло, додати сметану, ретельно перемішати, поставити посуд на плиту і довести масу до кипіння при безперервному помішуванні дерев'яною лопаткою, щоб маса не пригоріла. Негайно зняти з вогню і по можливості швидше охолодити, також безперервно помішуючи. У застиглу масу додати цукор, родзинки, мигдаль, ванілін, все перемішати, покласти в пасочницю, щільно вминаючи масу, зверху покласти блюдце, невеликий вантаж, поставити в холодильник на добу.

Паска на заварному тісті від Мар’яни Попової

Яйце - 9 шт

Молоко - 0,75-1 л

Масло вершкове - 300 г

Масло топлене - 300 г

Цукор - 900 г

Олія - 1 ст. л.

Дріжджі (свіжі) - 180 г

Сіль - 1 ч. л.

Ізюм - 300 г

Цедра одного лимона

ванілін

Борошно (приблизно) - 15 скл.

Цедра одного апельсина

ДИВІТЬСЯ ВІДЕО: Майстер-клас: як намалювати писанку

Готуємо заварне тісто. Молоко та вершкове масло закип'ятити. Поступово всипати 3 склянки борошна, добре розмішати й остудити

Дріжджі (180г) змішати з 0,5 склянки молока і столовою ложкою цукру. Дати підійти.

До заварного тіста додати 9 жовтків, 300г пряженого масла, 1 ст.л. рослинної олії, 1 ч.л. солі, 9 збитих з 900г цукру білків.

Додати борошно і замісити м'яке тісто. Залишити в теплому місці, накривши рушником, дати підійти 2-3 рази.

Після другого підйому в тісто додати родзинки, цедру і ванілін.

Розкласти по формах до половини і дати піднятися (від краю на 1 палець). Випікати при температурі 180-200° С 25-30 хвилин (маленькі) і 40 хвилин (великі літрові).

Гарячі паски змастити глазур'ю - 1 білок, збитий з 0,5 склянки цукру.

Паска на йогурті і сметані від Яни Бурангулової

Нам потрібно:

йогурт - 1 л

сметана - 1/2 л

варення або заморожений малиновий сік

ванілін

цукор - за смаком

яйце (жовток) - 1 шт.

вершкове масло - 25г

Змішати йогурт, сметану, варення або заморожений сік, ванілін і цукор за смаком. У друшляк покласти шар марлі, на нього велику білу серветку і знову шар марлі. Обережно вилити йогуртову суміш у друшляк, зав'язати кінці марлі і підвісити, щоб стекла сироватка, яку можна використовувати в якості смачного та корисного напою.

Через 12 год масу викласти в тарілку, додати жовток, м'яке масло і цукор за смаком, все збити. Знову викласти в марлю (серветку забрати) і підвісити в холодильнику ще на 12 год.

Викласти готову масу на тарілку, надати форму пірамідки і прикрасити за смаком: шоколадом, повітряним рисом і квітами бегонії.

Фото: prikol.i.ua

Паска від Люби Губанової

Потрібно: сир - 700г

вершки (35%) - 500 мл

гіркий шоколад - 200г

вершкове масло - 100г

цукрова пудра - 5 ст.л.

волоські горіхи - 200г

свіжі ягоди (для прикраси).

Шоколад поламати на шматочки, покласти в вогнетривку миску, влити 100 мл вершків і поставити на водяну баню. Готувати, помішуючи, до однорідності. Дати охолонути. Волоські горіхи порізати ножем.

Решта вершків збити в міцну піну. Сир протерти через сито і розділити на 2 частини.

Вершкове масло розм'якшити до кімнатної температури. В одну частину сиру додати 2/3 збитих вершків, половину вершкового масла і 3 ст. л. цукрової пудри. Збити міксером до отримання однорідної маси і змішати з половиною порізаних горіхів. У другу частину сиру покласти шоколад масло, , що залишилися, вершки і цукрову пудру. Ретельно перемішати, додати решту горіхів.

Форму для паски вистелити попередньо змоченою у воді і викрученою тканиною, залишивши звисаючі кінці. Викласти шарами темний і білий сир.

Накрити форму кінцями тканини. Зверху покласти невеликий вантаж. Залишити при кімнатній температурі на 2-3 год, переставити на ніч у холодильник.

Перед подачею до столу перевернути паску на тарілку, акуратно зняти форму і тканину. Прикрасити свіжими ягодами.

Паска "Традиційна " від Тані Куликової

Необхідні продукти: борошно - 7 ст., молоко - 2 ст., масло вершкове - 250 г, цукор - 1 ст., сіль - 1 ч. л., дріжджі - 80 г, коньяк - 1 ст. л., ванільний цукор - 1 пакетик, жовтки - 7 шт.,

Для глазурі: цукрова пудра - 3/4 склянки, сік лимона - 1 ч.л., білки - 1 шт

Приготування:

1. З половини борошна, половини цукру і дріжджів замісити тісто, жовтки розтерти з цукром, що залишився і влити в готове тісто.

2. Після чого додати борошно, що залишилося, вершкове масло, коньяк, ванільний цукор, сіль.

3. Тісто поставити в тепле місце. Коли тісто буде підніматися, його потрібно підімнути два рази, а після третього підйому тісто викласти на стіл і поділити на частини для пасок, які укласти в форми, застелені промасленим папером. Тісто має займати 1/3 форми.

4. Потім тісто у формах поставити на підйом в тепле місце на 60-80 хвилин. Випікати при температурі 200-210° С.

Готові остиглі паски змастити глазур'ю з білка, цукрової пудри, лимонного соку.

Фото: muravushka.ru

Паска "Пишна" від Аліни Жупанової

 0,5 л молока, 5 яєць, 1 склянка цукру, 0,5 ч.л. солі, 130 г вершкового масла, 40 г дріжджів, ванілін, борошно, родзинки 150 г, горіхи волоські злегка обсмажені 0,5 склянки. Дріжджі розвести в молоці, додати туди 2 ст. ложки цукру, дочекатися поки набухне, відокремити жовтки від білків, збити міксером окремо - білки до густої маси, а жовтки, щоб майже стали білими. У розведені дріжджі вливаємо жовтки, і починаємо додавати просіяне борошно, замішуючи негусто тісто, потім додаємо білки і продовжуємо вимішувати. Тісто має вийти дуже ніжним, головне - не передозувати борошно. Після того, як тісто вимішали, поставити його в тепле місце без перетягів. Після того як тісто збільшилося в об'ємі в 2 рази, дістаємо,обмішуємо, додаємо родзинки та горіхи. Знову ставимо підходити. Тільки після цього розкладаємо у змащені маслом форми, заповнюючи їх на 1/3. Випікаємо при температурі 180 градусів. Пасочки виходять повітряними і дуже смачними.

Паска "Шафранна" від Liliya Panchuk

2 кг борошна, 5 склянок молока, 1/2 склянки дріжджів, 15 яєць, 400 г маргарину або вершкового масла, 700 г цукру-піску, 1 ч. ложка солі, 1/2 ч. ложки кардамону або шафрану, 10 крапель лимонного масла, 1 склянка рубленого мигдалю і 1 склянка ізюму.

Молоко підігрівають до температури парного, додають дріжджі, борошно і гарненько розмішують. Коли тісто піднімається, в нього додають 10 жовтків, 5 яєць, розтоплене масло, цукор, сіль, кардамон або шафран, лимонне масло, родзинки, мигдаль і дають піднятися. Тісто має бути такої густоти, щоб воно не приставало до рук. Потім тісто кладуть у форми, прикрашають родзинками, мигдалем, змазують яйцем з молоком і ставлять в заздалегідь розігріту духовку. Випікають до готовності.

Лимонне олію можна замінити ванільними краплями або трояндовою олією.

Мигдальна паска від Vladimir Drem

Рецепт мигдальної паски:

- Борошно - 1 кг,

- Молоко - 2 склянки,

- Дріжджі - 50-70 г,

- Яйця - 5 шт.,

- Цукор - 1 склянка,

- Вершкове масло - 300 г,

- Мигдаль - 200 г,

- Лимон - 1 шт.,

- Родзинки без кісточки - 1 склянка,

- Сіль – за смаком .

Цей  рецепт паски досить простий. Молоко закип'ятити і охолодити до температури пареного молока. У невеликій частині молока розмочити дріжджі, додавши 1 столову ложку цукру. Дайте дріжджам піднятися.

Готуємо тісто для паски: в молоко додай борошно, дріжджі і ретельно перемішати.

Накрийте тісто для паски рушником і поставте в тепле місце, щоб воно підійшло.

Збийте з цукром 5 жовтків, розтопіть вершкове масло і дайте охолонути.

Додайте в тісто для паски жовтки і вершкове масло. Натріть цедру одного лимона і додайте в тісто.

Мигдаль слід подрібнити, додайте у тісто для паски разом з родзинками і сіллю. Збийте в стійку піну 5 білків і ретельно вимісіть тісто.

Розкладіть тісто для паски у форми, рясно змащене маслом і посипане борошном. Дайте пасці підійти, змастіть їхню поверхню жовтком і посипте мигдалем.

Випікайте паски в духовці при температурі 180 градусів. Готовність можна перервіряти дерев'яною паличкою.

Фото: bankoboyev.ru

Паска з цукатами від Наталії Куди

Потрібно:

- Борошно - 5,5 склянки,

- Дріжджі - 50 г,

- Молоко - 1,5 склянки,

- Жовтки - 10 шт.,

- Білки - 3 шт.,

- Цукор - 1 склянка,

- Вершкове масло - 250 г,

- Родзинки - півсклянки,

- Коньяк - 2 столові ложки,

- Цукати - 2 столові ложки,

- Цедра лимона - 3 чайні ложки,

- Мускатний горіх - 1 чайна ложка,

- Ванільний цукор - 3-4 чайні ложки,

- Сіль - за смаком. Для приготування паски заваріть півсклянки борошна в такій же кількості кип’яченого молока і розмішуйте до утворення еластичної маси.

Дріжджі слід розвести в половині склянки теплого молока, змішайте з половиною склянки борошна і поставте в тепле місце на 10 хвилин.

Змішай заварене борошно з дріжджами. Накрийте тісто для паски рушником, поставити в тепле місце і чекайте, поки воно підійде.

Жовтки, цукор і сіль перетріть в однорідну білу масу. Половину цієї маси влийте в дріжджову суміш, додайте чверть склянки борошна, вимісіть і дайте підійти протягом години.

Додай другу порцію жовтка з цукром і всю решту борошна. Місіть тісто для паски, поки воно не відставатиме від рук.

У готове тісто влийте розтоплене і охолоджене вершкове масло, вимісіть, додайте прянощі і коньяк. Знову дайте тісту підійти.

Тісто для паски перемішайте і додайте у нього родзинки і цукати, обвалявши їх у борошні.

Викладіть тісто для паски у форми. Посипте зверху родзинками і цукатами. Дайте тісту для паски ще раз підійти у формочках.

Змастіть паски зверху яєчним жовтком і постав у духовку на 45 хвилин. Перевірте готовність паски дерев'яною паличкою.

Робимо глазур для паски: перетираємо білки з цукром. Змастіть глазур'ю готові паски.

Нагадаємо, конкурс триває до 30 квітня. Умови дуже прості: поділіться своїм рецептом паски і отримайте шанс виграти керамічні форми для випічки BergHOFF.

Більше рецептів від наших читачів шукайте на нашій сторінці у facebook.

"Досить брехати. Перемоги не видно". росіяни вже починають говорити, що програли війну – С. Фредерік Старр
Про катастрофічну для росіян контратаку в Курській області. Та про провал українського фронту біля Великої Новосілки – Дональд Гілл
Про катастрофічну для росіян контратаку в Курській області. Та про провал українського фронту біля Великої Новосілки – Дональд Гілл
Україні дозволили обмежено бити по росії західною зброєю. Тим часом спільники путіна лякають всіх ядерною війною – Філліпс О'Брайен
Україні дозволили обмежено бити по росії західною зброєю. Тим часом спільники путіна лякають всіх ядерною війною – Філліпс О'Брайен
Полювання на
Полювання на "Червоний Жовтень". Вплив військової фантастики на майбутні війни – Мік Раян
Про
Про "провокацію" та "ескалацію". путін розчарований – Том Купер
Дозвіл на використання ATACMS на території росії. Як його використати якомога ефективніше – Джек Вотлінг
Дозвіл на використання ATACMS на території росії. Як його використати якомога ефективніше – Джек Вотлінг
"Біла гарячка" путіна і удар балістичною ракетою по Дніпру. Відповідь за знищення лояльних путіну командирів? – Том Купер
Скандинавські країни переглядають свої антикризові поради. Причина – російська агресія в Україні – New York Times
Скандинавські країни переглядають свої антикризові поради. Причина – російська агресія в Україні – New York Times