Салом до новорічного столу краще запастись заздалегідь
Про це сказала аграрний аналітик Марія Колеснік.
За словами експерт, та тиждень-два до початку святкування Нового року будь-яка сільськогосподарська продукція на ринках подорожчає.
У зароблянні грошей логіки немає
"Традиційно так склалось, що перед святами м’ясні вироби та м’ясо, качка, індичка дорожчають. І не тому, що їх не буде після свят, а тому, що саме перед святами усі хочуть придбати щось на ринках, а не в магазинах", - зазначила Марія Колеснік.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна залишиться без власного м'яса та сала
Марія Колеснік сказала, що орієнтовно сало подорожчає на 10-20% і не більше, хоча навіть для такого зростання ціни наразі економічного обґрунтування немає і не буде, якщо ситуація на валютному ринку буде стабільною.
"Виробництвом сала в Україні займаються переважно або невеликі фермери, або населення. Великі виробники, як правило, вирощують м’ясні породи свиней. Тому і переробними не експортують сало, їм краще завести цей продукт з інших країн, аби не ходити до дрібних постачальників", - додала експерт.