Столичні ресторани почали підвищувати ціни до Євро-2012
Про це повідомила генеральний директор компанії "Ресторанний консалтинг" Ольга Насонова, пишуть Коментарі.
"Практично всі ресторани в центрі Києва підвищують свої ціни в середньому на 30-50%, а також відмовляються від знижкових позицій, так званих "щасливих годин“, дисконтів", - розповіла вона.
За словами експерта, київські ресторатори поки що не знають, яким буде попит на їх послуги під час Євро-2012, але про всяк випадок підняли ціни на 50%. Також, "я помітила дискримінацію за мовною ознакою - у англомовних меню ціни значно вищі".
ЧИТАЙТЕ: Готелі в Україні під час Євро-2012 будуть дорожчими, ніж в Польщі
Проте Насонова каже, що зараз не потрібно так непокоїтися через підвищення звичних для нас цін, оскільки, запевнила вона, за кілька днів після старту чемпіонату - вони можуть суттєво знизитися. Усе через те, що ресторатори зрозуміють, чи варто їм йти на такі радикальні кроки. Зрештою, стане зрозумілою ситуація з попитом.
"Зараз ніхто з рестораторів не може передбачити, яким буде попит, скільки взагалі буде туристів. Тому ціни можуть змінитися вже в перші дні Євро-2012. Отже, можуть повернутися знижки, а ціни в меню освоять старі позиції", - вважає експерт ресторанного бізнесу.
Також, зазначила Насонова, сьогодні є випадки, коли заклади працюють з двома меню - українським та англомовним. Дуже часто ціни в них відрізняються щонайменше на 30%.