У Британії та Ірландії у бургерах з яловичини виявили кінську ДНК
Агентство з безпеки продуктів харчування Ірландії заявило, що м'ясо для бургерів надійшло з двох заводів в Ірландії і одного заводу у графстві Йоркшир на півночі Англії.
Представники агентства встановили, що звідти м'ясо закуповували декілька торговельних мереж, зокрема Tesco і Iceland у Британії і Dunnes, Lidl і Aldi в Ірландії.
На одному із заводів в Ірландії заявили, що ніколи не закуповували кінського м'яса і, у свою чергу, розпочали розслідування щодо постачальників з Європи.
Голова Агентства безпеки продуктів харчування Алан Рейлі заявив, що ці продукти не є небезпечними для здоров'я людини, однак незрозуміло, звідки у продукції заводу, який не переробляє кінське м'ясо, могла з'явитися кінська ДНК.
Рейлі наголосив, що в Ірландії традиційно не їдять кінське м'ясо, і його не повинно бути у бургерах.
Два місяці тому ірландське агентство перевірило 27 типів бургерів з мереж супермаркетів. У 20 з них виявили ДНК коня, а у 23 – ДНК свині.
Крім цього, у мережі Tesco у 21 з 31 продукту з яловичини представники агентства також виявили ДНК свині.
За матеріалами BBC.