Українці проміняли шампанське та бренді на горілку
Про це йдеться в повідомленні компанії "Укрвинпром", з посиланням на дані Держкомстату.
Виробництво бренді за 11 місяців цього року скоротилося на 50,6% і становить 11,4 тис дав.
З початку року виробництво вина "Шампанське" зменшилося втричі і становить 2,87 млн дал.
Випуск виноградного вина за січень-листопад 2012 року зменшилося через падіння вітчизняного ринку напою та становить 26,7%. Загалом, за аналогічний звітний період минулого року, виноробами виготовлено 15,71 млн дал виноградного вина, однак, цьогоріч лише 11,5 млн дал.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молдова напоїть Україну безалкогольним вином
Натомість, виробництво вермутів збільшилося на 66,5%, в порівняно з аналогічним періодом 2011 року - до 1,42 млн дал.
Також, згідно з офіційною статистикою, наданою "Укрвинпром" за січень-листопад 2012 року, в Україні виробили 3,88 млн дал коньяку, що на 1,3% менше аналогічного періоду минулого року. Разом з тим, виробництво спиртів коньячних збільшилося на 20,9% - до 1,86 млн л чистого спирту.
У прес-службі зазначають, що, натомість, серед українців зростає попит на горілку та дешевий коньяк.