Взимку ціна цукру може суттєво зрости
В Україні стартував сезон цукроваріння – вже почали переробку цукрового буряка перші заводи. Але у цьому сезоні українцям може бути несолодко. Про це говорять в "Українському клубі аграрного бізнесу".
Крім того, очікується низька врожайність через погану погоду. «Протягом останніх тижнів стало зрозуміло, що врожай буде вкрай низький. Ми сподівалися переробити цього року 340 тис. тонн буряків, але аби б переробити 250 тис. тонн. І все через таку спеку», - розповів власник Капітановського цукрового заводу Сергій Тарасов.
До листопада-грудня триватиме період виробництва цукру з цукрових буряків. До того ж ще залишилися запаси з минулого року. Тому до кінця року ціна буде стабільною, але у січні запаси почнуть закінчуватися. Якщо виникне ажіотаж, то вартість за кіло цукру може підвищитися до 20-25 грн. Нині кілограм цукру в київських супермаркетах коштує 16-17 грн.
Зазначимо, що для здорового функціонування організму необхідно споживати достатню кількість поживних речовин, серед яких, за даними Міністерства охорони здоров'я України, має бути і 38 кілограмів цукру, тобто мішок, на рік.