VIP-фуршети Литвина коштуватимуть українцям більше мільйона гривень
Управління справи ВРУ уклало угоду з ТзОВ "Їдальня Управління справами Апарату Верховної Ради України" на послуги з обслуговування представницьких заходів і офіційних прийомів за участю голови Верховної Ради Володимира Литвина.
Про це йдеться у "Віснику державних закупівель".
Як йдеться у повідомленні, урядова їдальня повністю відповідає і пристосована для обслуговування протокольних парламентських та урядових заходів. Йдеться про обслуговування засідань ОБСЄ, міжпарламентських комісій по співпраці ВРУ з іншими державами, парламентських слухань, офіційних візитів представників закордонних країн тощо.
Тендер відбувався на неконкурентній основі.
Стороннім вхід заборонений
"За матеріально-технічними показниками їдальня має можливість повністю обслуговувати протокольні заходи міжнародного рівня, які відбуваються у Верховній Раді України", - йдеться у повідомленні.
Серед переваг їдальні також зазначено, що приміщення знаходиться на режимній території, тому доступ "сторонніх осіб, у тому числі під час проведення заходів" туди заборонений.
Лобстери, ікра і "Вдова Кліко"
Раніше "Вісник державних закупівель" повідомляв, що Державне підприємство Державного управління справами по обслуговуванню офіційних заходів "Гарант-сервіс" закупило харчових продуктів на загальну суму понад 9 млн грн для їдалень ДУС по вул. Банкова, 11 та вул. Шовковична, 1.
Зокрема, серед придбаних продуктів – живі лобстери за ціною 340 грн/кг, осетрова ікра по 900 грн за 113-грамову баночку, живі устриці, кликач по 480 грн/кг.
Серед придбаних вин є шампанське "Вдова Кліко" по 618 грн за пляшку.
Як зазначено у повідомленні, звичайні продукти харчування придбано за цінами, дешевшими від роздрібних мереж.
У "Нафтогазі" VIP-фуршети - тричі на місяць
Водночас фуршети і обіди керівництва НАК "Нафтогаз" України у 2012 році коштуватимуть близько 1,5 млн грн, йдеться у "Віснику державних закупівель".
До прикладу, VIP-фуршети у компанії відбуваються тричі на місяць. Серед меню – шашлик з креветок, мідії запечені з сиром, кільця кальмарів, рибні палочки з лосося, корзинки з печінки тріски. Запивають усе це горілкою "Гетьман" і коньяком "Hennesy VSOP".