Вітчизняному споживачеві вистачить цукру, виробленого цьогоріч в Україні, - Мінекономрозвитку
Виготовлений обсяг разом з перехідними залишками дозволив не тільки забезпечити внутрішнє споживання цукру на рівні раціональної норми - 38 кг на людину, а й сформувати значні перехідні залишки на кінець маркетингового періоду (889 тис тонн, що відповідає шестимісячної потреби)", - зазначив директор департаменту розвитку реального сектору економіки Мінекономрозвитку Олег Пендзин.
За його словами, станом на 1 вересня 2013 у державного інтервенційного фонду в наявності було 169,4 тис тонн цукру.
У 2012/2013 маркетинговому році на зовнішні ринки було поставлено 134 тис тонн українського цукру. Імпорт був незначним і склав 2 тис тонн.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям підсипають цукрозамінники, які заборонені за кордоном
У новому 2013/2014 маркетинговому році, в результаті істотного зменшення площ посіву під цукровий буряк, вітчизняне виробництво цукру оцінюється на рівні 1350 тис тонн, що на 39% менше у порівнянні з минулим сезоном.
"Незважаючи на це, загальної пропозиція цукру (яка в поточному маркетинговому періоді оцінюється в 2244 тис тонн) буде цілком достатньо для задоволення попиту внутрішнього ринку (1826 тис тонн) і формування необхідних перехідних залишків (408 тис тонн). Експорт та імпорт цукру очікуються в незначних обсягах - 10 тис тонн і 5 тис тонн відповідно)", - зазначив Олег Пендзин.