Facebook iPress Telegram iPress Twitter iPress search menu

Євро-2012 відкрило іноземцям очі на сало

Євро-2012 відкрило іноземцям очі на сало
Фото: poltavanews.com.ua
Кожен другий вболівальник з-поза меж України під час футбольного чемпіонату вперше у житті спробував сало.

Про це йдеться у дослідженні агентства AgriSurvey та Українського клубу аграрного бізнесу.

Борщ отримав похвалу, а деруни не засмакували

Згідно з результатами опитування, 56% футбольних вболівальників, які прибули в Україну з-за кордону, вперше спробували сало і це стало для них справжнім відкриттям.

Серед тих, хто спробував сало вперше, засмакували українській продукт всі. Натомість серед тих вболівальників, яким доводилось коштувати сало раніше, тільки 27% похвалили його смакові якості.

Окрім сала, йдеться в опитуванні, закордонні фани також вподобали український борщ – він засмакував 39% респондентів. Ще 20% вподобали вареники, 9% - котлету по-київськи, а голубці та деруни припали до душі усього 4% іноземців.

Деякі гості України відзначили серед страв, що їм сподобались, кров’янку та хрін з буряком.

Опитування також показало, що іноземці найчастіше віддають перевагу італійській кухні (29%), а українську кухню люблять стільки ж, скільки китайську та французьку – 7%.

Третина фанів залишає в ресторанах понад 300 грн на день

Футбольні вболівальники, яких опитали в Києві, розповіли, скільки в середньому грошей на день вони витрачають на продукти харчування.

Так, 30% опитаних проїдають щодня по 300 грн і більше, майже 40% трохи скромніші та витрачають на обіди та вечері по 150-300 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розчарування рестораторів: Євро-2012 не приносить надприбутків

Водночас вболівальники зазначають, що українська кухня та пиво їм сподобались передовсім за свою дешевизну.

80% сказали, що задоволені сервісом у закладах громадського харчування у столиці України. А основними недоліками, на їхню думку, є низький рівень знання англійської мови персоналом та відсутність чіткої інформації про те, де саме можна скоштувати українських страв.

На думку директора агентства AgriSurvey Тараса Гагалюка, останній недолік свідчить про недосконалість маркетингової політики вітчизняних ресторанів української кухні.

Згідно з попереднім дослідженням агентства, яке проводилось ще до початку Євро-2012, очікувані надходження від споживання продуктів харчування і напоїв іноземцями в період чемпіонату може сягнути €130 млн.

 

Повітряна війна. Як це працює? Частина 3 – Том Купер
Повітряна війна. Як це працює? Частина 3 – Том Купер
Нові правила гри. Як оцінювати онлайн-казино в Україні
Нові правила гри. Як оцінювати онлайн-казино в Україні
Від риторики до політичного тиску. Як союзники Трампа з руху MAGA культивують європейський спротив – The Times
Від риторики до політичного тиску. Як союзники Трампа з руху MAGA культивують європейський спротив – The Times
Пробач, Україно, ми обійшлися з тобою ганебно. Пообіцявши підтримувати скільки потрібно, злякалися путіна, а потім просто втомилися – Едвард Лукас
Пробач, Україно, ми обійшлися з тобою ганебно. Пообіцявши підтримувати скільки потрібно, злякалися путіна, а потім просто втомилися – Едвард Лукас
"Економічна Ялта". План США щодо росії загострює конфлікт з Європою – Wall Street Journal
Повітряна війна. Як це працює? Частина 2 – Том Купер
Повітряна війна. Як це працює? Частина 2 – Том Купер
Наземна війна чи тероризм проти власного народу? Ймовірний наступний крок Трампа – Тімоті Снайдер
Наземна війна чи тероризм проти власного народу? Ймовірний наступний крок Трампа – Тімоті Снайдер
Енергетика – наступне поле битви. Без трансатлантичної єдності США та Європа ризикують втратити свої переваги – Айріс Фергюсон та Енн Меттлер
Енергетика – наступне поле битви. Без трансатлантичної єдності США та Європа ризикують втратити свої переваги – Айріс Фергюсон та Енн Меттлер