Facebook iPress Telegram iPress Twitter iPress search menu

Євро-2012 відкрило іноземцям очі на сало

Євро-2012 відкрило іноземцям очі на сало
Фото: poltavanews.com.ua
Кожен другий вболівальник з-поза меж України під час футбольного чемпіонату вперше у житті спробував сало.

Про це йдеться у дослідженні агентства AgriSurvey та Українського клубу аграрного бізнесу.

Борщ отримав похвалу, а деруни не засмакували

Згідно з результатами опитування, 56% футбольних вболівальників, які прибули в Україну з-за кордону, вперше спробували сало і це стало для них справжнім відкриттям.

Серед тих, хто спробував сало вперше, засмакували українській продукт всі. Натомість серед тих вболівальників, яким доводилось коштувати сало раніше, тільки 27% похвалили його смакові якості.

Окрім сала, йдеться в опитуванні, закордонні фани також вподобали український борщ – він засмакував 39% респондентів. Ще 20% вподобали вареники, 9% - котлету по-київськи, а голубці та деруни припали до душі усього 4% іноземців.

Деякі гості України відзначили серед страв, що їм сподобались, кров’янку та хрін з буряком.

Опитування також показало, що іноземці найчастіше віддають перевагу італійській кухні (29%), а українську кухню люблять стільки ж, скільки китайську та французьку – 7%.

Третина фанів залишає в ресторанах понад 300 грн на день

Футбольні вболівальники, яких опитали в Києві, розповіли, скільки в середньому грошей на день вони витрачають на продукти харчування.

Так, 30% опитаних проїдають щодня по 300 грн і більше, майже 40% трохи скромніші та витрачають на обіди та вечері по 150-300 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розчарування рестораторів: Євро-2012 не приносить надприбутків

Водночас вболівальники зазначають, що українська кухня та пиво їм сподобались передовсім за свою дешевизну.

80% сказали, що задоволені сервісом у закладах громадського харчування у столиці України. А основними недоліками, на їхню думку, є низький рівень знання англійської мови персоналом та відсутність чіткої інформації про те, де саме можна скоштувати українських страв.

На думку директора агентства AgriSurvey Тараса Гагалюка, останній недолік свідчить про недосконалість маркетингової політики вітчизняних ресторанів української кухні.

Згідно з попереднім дослідженням агентства, яке проводилось ще до початку Євро-2012, очікувані надходження від споживання продуктів харчування і напоїв іноземцями в період чемпіонату може сягнути €130 млн.

 

Танго навколо припинення вогню в Україні 2025 року. Поки готується контрнаступ – Ендрю Таннер
Танго навколо припинення вогню в Україні 2025 року. Поки готується контрнаступ – Ендрю Таннер
Брюссельський холдем. Європейські козирі проти трампівського примусу – Тобіас Герке
Брюссельський холдем. Європейські козирі проти трампівського примусу – Тобіас Герке
Макрон йде на зіткнення з Трампом. Європа прагне підтримати Україну – Bloomberg
Макрон йде на зіткнення з Трампом. Європа прагне підтримати Україну – Bloomberg
Трамп (путін) взявся за ЄС. Як американський Heritage Foundation планує розвалити Євросоюз – розслідування DeSmog та VSquare
Трамп (путін) взявся за ЄС. Як американський Heritage Foundation планує розвалити Євросоюз – розслідування DeSmog та VSquare
"Віддайте нам Берлін". Пропагандони путіна дякують Трампу за перемогу в новій Холодній війні – Джулія Девіс
Трамп виконує план путіна. Європа має допомогти Україні перемогти росію вже зараз – Тімоті Еш
Трамп виконує план путіна. Європа має допомогти Україні перемогти росію вже зараз – Тімоті Еш
Рютте у Вашингтоні. Занадто тонко чи занадто гнучко? – Едвард Хантер Крісті
Рютте у Вашингтоні. Занадто тонко чи занадто гнучко? – Едвард Хантер Крісті
Як можна заробити на партнерських програмах в Україні без вкладень?
Як можна заробити на партнерських програмах в Україні без вкладень?