Почистіть і грубо наріжте 2 цибулини, розігрійте 4 ст. л. оливкової олії у вогнетривкій формі для запікання на помірному вогні, додайте цибулю і дайте їй розм'якнути, регулярно помішуючи.
Наріжте 500 г сосисок чи сардельок невеличкими шматочками, додайте їх до цибулі та дайте їм злегка підрум'янитися, час від часу перевертаючи. Наприкінці додайте 1 ст. л. розмарину, 1 ч. л. насіння фенхелю, 8 ягід ялівцю, якщо любите і якщо є, трохи солі та чорного перцю.
Розріжте навпіл і видаліть серцевину з 2 великих яблук, наріжте їх великими дольками. Додайте їх до сосисок і цибулі у форму та поставте її в духовку. Запікати приблизно 25 хвилин за температури 200оC, поки все не стане шкварчати, а цибуля не набуде блідо-золотистого кольору.
Вистачить на 2-3 порції.
Для запікання найкраще підходять сардельки з пропорційним співвідношенням жиру та пісного м'яса.
Джерело: The Guardian