Люди частіше отруюються фруктами та овочами, ніж м'ясом
Такими є дані дослідження, проведеного фахівцями Центру США з контролю і профілактики захворювань.
Згідно з дослідженням, найчастіше отруєння викликає вживання листкових овочів, які продаються в поліетиленових пакетах. Ці продукти, як правило, їдять сирими, і в них залишаються небезпечні бактерії.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на продукти харчування у світі невпинно зростатимуть
Звичайне миття не захищає від небезпеки, каже доктор Майкл Дойл, керівник Центру з безпеки Університету Джорджії. Він додав, що в листкових овочах можуть жити бактерії E.Coli, сальмонели та лістерії.
Водночас, лише 22% випадків харчового отруєння пов'язані зі споживанням м'яса - небезпечні бактерії, як правило, гинуть під час термічної обробки.
За матеріалами: likar.info