У Києві під час карантину "помер" кожен четвертий ресторан - Тинний
Про це під час презентації і обговорення дослідження "Наслідки епідемії COVID-19 та карантинних заходів для провідних секторів економіки України" за участі "Центру прикладних досліджень", Фонду Конрада Аденауера в Україні та ЕП заявив власник ресторанів "Прага", "Montecchi Capuleti", "Marlin" Ігор Тинний, повідомляє "Економічна правда".
Результати дослідження - за посиланням.
"У ресторанах ситуація де-факто трагічна. Об'єкти були закриті, жодного ресторану нема прибуткового у цьому році. У цьому секторі ми втратили до 350 робочих місць за цей рік", - сказав Тинний, оцінюючи роботу свого ресторанного бізнесу.
"Стосовно ресторанів - я думаю, що в Києві на даний момент помер кожен 4-й проєкт. А в містах, де менше скупчення населення, ситуація в рази гірша. Мільйони людей залишились без засобів для існування", - підкреслив він.
Тинний також розкритикував введення локдауну навесні та політику уряду щодо карантинних обмежень.
"Від самого початку локдаун в тому вигляді, який він був зроблений, із зупинкою деяких індустрій, він абсолютно безглуздий. Щоранку я бачу напхані людьми маршрутки, які везуть людей на роботу. Там шанси заразитися COVID більші, ніж у преміальному ресторані, якому зараз буде заборонено працювати, а в маршрутку як пхалися, так і будуть пхатися, і ніхто цього не зупинить.
Мені здається, що був обраний хибний шлях і хибний шлях обирається зараз. Чому влада вводить карантин з початку січня? Та тому що влада не зможе проконтролювати і примусити людей сидіти вдома, не святкувати новорічні свята. Оцінка дій уряду у боротьбі з COVID - наднизька, вони просто копіюють досвід більш заможних країн, не розуміючи, що ми собі цього не можемо дозволити апріорі", - сказав бізнесмен.
Нагадаємо, що за перший день "карантину вихідного дня" поліцейські зафіксували майже тисячу порушень