У Лондоні презентують перший гамбургер "із пробірки"
Гамбургер приготують у присутності запрошених гостей. Котлету виготовлять із трьох тисяч шматочків штучної яловичини, розмір кожного з яких можна порівняти з розміром рисового зерна.
На розробку гамбургера "з пробірки" витратили близько 250 тисяч фунтів. Таким чином, бургер стане найдорожчим фастфудом у світі. Автором кулінарної новинки є професор університету Маастрихта Марк Пост, необхідні гроші на проект якому перерахував анонімний меценат.
М'ясо для гамбургера "виростили" зі стовбурових клітин корови. На думку Марка Поста, ця технологія отримання синтетичного м'яса буде корисна в майбутньому, коли попит на м'ясні продукти перевищуватиме пропозицію.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як технології можуть скоротити споживання м'яса
Уже зараз споживання м'яса значно зростає, зокрема, завдяки Китаю, де через економічний розвиток населення отримує можливість купувати дорожчі продукти, у тому числі якісну яловичину, свинину, баранину і так далі.
Вчений прогнозує, що через п'ять-десять років синтетичне м'ясо стане звичайним продуктом, який увійде в раціон багатьох людей. Очікується, що в майбутньому технологія його виробництва стане дешевшою.
За матеріалами: The Independent.