В Україні подешевшало м'ясо
Про це повідомляє Міністерство аграрної політики і продовольства, інформує телеканал "Бізнес".
Згідно з інформацією відомства, протягом тижня знизилися роздрібні ціни на свинину (відруби стегна) – на 0,3% до 40,86 грн/кг, свинину (без кістки) – на 0,1% до 48,03 грн/кг.
Як зазначили у міністерстві, також подешевшало м’ясо курей – на 0,1% до 21,26 грн/кг, сало – на 0,2% до 20,88 грн/кг.
У Мінагрополітики раніше повідомляли, що протягом січня-лютого 2014 року імпорт м’яса та м’ясопродуктів зменшився порівнянно з відповідним періодом минулого року на 25 тис тонн або на 50%.
Окрім того, станом на 1 березня 2014 року обсяг власного виробництво м'яса і м'ясопродуктів (у перерахунку на м'ясо) зріс на 32 тис тонн або на 8,3 % порівнянно з відповідним періодом минулого року та становив 417 тис тонн.
Зростання відбулось за рахунок збільшення виробництва м'яса свинини на 8 тис тонн та м'яса птиці на 24 тис тонн.