В Україні подорожчає яловичина
Порівняно з аналогічним періодом 2012 року виробництво м'яса в листопаді 2013-го року збільшилася на 4,1 %, або на 12,4 тис тонн, інформує "Перший діловий" телеканал.
Всього за 11 місяців 2013 року, порівняно з торішніми показниками, виробництво м'яса збільшилося на 8,1% або на 221,3 тис тонн, і сягнуло 2 млн 944,2 тис тонн.
"Згідно з даними Державного комітету статистики України, виробництво м'яса в живій вазі збільшилася в листопаді поточного року порівняно з жовтнем на 7,1 % або на 12,4 тис тонн, до 318,5 тис тонн", - повідомив заступник начальника відділу АПК ДП "Держзовнішінформ" Антон Порембський.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ефект новорічної ялинки скасовано: ціни на м'ясо підскочать лише на 1-2 гривні
Згідно з даними Міністерства аграрної політики та продовольства України, станом на 4 грудня поточного року середньозважені оптово-відпускні ціни на ринку України на яловичину І категорії становили 33 грн/кг, свинину ІІ категорії 31,74 грн/кг і курятину 18,67 грн/кг.
"З великою часткою ймовірності, можна стверджувати, що до кінця року ціни на дану групу продуктів будуть рости. При цьому найбільше зростання буде помітним щодо цін на яловичину. У меншій мірі ціни зростуть на свинину, і практично не зміняться на курятину", - розповів Антон Порембський.