Україна скорочує виробництво м'яса
Про це повідомили у понеділок, 24 вересня, в Державній службі статистики.
Згідно з даними Держстату, в серпні держава виробила 4,8 тис тонн м'ясної продукції, що на 1,9% вище від показника за липень 2012 року, і на 0,4% вище від показника за серпень 2011 року.
За 8 місяців цього року виробництво мороженої яловичини і телятини становило 8,9 тис тонн, що на 14,1% менше від показника за січень-серпень 2011 року. У серпні було вироблено 1,2 тис тонн м'яса, що на 22,2% вище від показника за липень цього року і на 13,6% нижче від показника за серпень минулого.
Виробництво свинини свіжої або охолодженої в Україні в січні-серпні 2012 року становило 112 тис тонн, що на 7,2% нижче від показника 2011 року. У серпні підприємства виробили 12,9 тис тонн м'яса - це на 1,4% вище від показника за липень 2012 року і на 9,5% нижче від показника за серпень 2011 року.
Окрім того, в першому півріччі 2012 року виробництво м'яса і субпродуктів харчових свійської птиці, свіжих або охолоджених становило 482 тис тонн, що на 0,7% нижче від показника за січень-серпень 2011 року. У серпні виробництво даної продукції сягло 64,2 тис тонн -це на 4,5% вище від показника за липень 2012 року і на 2,9% вище від показника за серпень 2011 року.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аграріям доплачуватимуть за здачу вгодованих корів на м'ясо
За 8 місяців цього року виробництво морожених м'яса і субпродуктів харчових з домашньої птиці сягло 46,9 тис тонн, що на 16,3% менше, ніж у січні-серпні 2011 року. У серпні виробництво даної продукції становило 6,1 тис тонн, що на 10,7% нижче від показника минулого місяця і на 2,8% вище від показника за серпень 2011 року.
Слід зазначити, що минулоріч Україна збільшила виробництво м'яса на 3,5% щодо 2010 року - до 3 млн тонн.