В Супрун порадили українцям, як правильно провести пікнік без негативних наслідків
29 квітня 2019, 12:40
Фото: vm.ru
У зв'язку з настанням теплої погоди, а також вихідними з нагоди Великодніх свят МОЗ України розробив для українців низку рекомендацій про те, як краще і безпечніше провести пікнік.
Поради від відомства розміщені на його сторінці у Facebook. Отже, при поході на пікнік МОЗ рекомендує дотримуватися таких правил:
- Не використовувати одну дошку для оброблення м'яса і нарізки овочів. У кошик для пікніка не варто класти сирі продукти поверх готових страв.
- Мити руки, фрукти і овочі, ножі і поверхні, на яких буде нарізатися і подаватися їжа. Захищайте їжу від комах.
- М'ясні та інші висококалорійні страви збалансуйте овочами.
- Не беріть на пікнік торти, тістечка з кремом та інші солодощі - вони дуже швидко псуються і тому часто стають причиною отруєння.
- Стежте, щоб страви не були на столі більше двох годин, тому що в спеку продукти псуються швидко.
- Якщо їжа залишилася після пікніка - не зберігайте її "на завтра".
- Не переїдайте. Відмовтеся від додаткової порції, якщо відчули ситість.
- Пам'ятайте - безпечної дози алкоголю не існує.
Нагадаємо, що за даними МОЗ серцево-судинні захворювання є однією з основних причин смертності серед населення України, водночас розвитку серцевих катастроф можна запобігти, дотримуючись здорового способу життя.