Жирна риба в раціоні вбереже від ревматоїдного артриту, – вчені
Якщо ж хтось надає перевагу більш пісним видам риби – як то тріска або камбала – для такого ж ефекту доведеться їсти її щонайменше чотири рази на тиждень, повідомляє The Daily Mail.
Секрет полягає в омега-3 жирних кислотах, яких набагато більше саме у жирній рибі. Але, яку б рибу ви не їли, якщо ви їсте її щотижня протягом 10 років, ваші шанси занедужати на ревматоїдний артрит усе одно на 29% нижчі, ніж у тих, хто їсть її рідше.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині заборонили продавати печінку балтійської тріски
У групі ризику перебувають жінки середнього та похилого віку. Учені, результати дослідження яких опублікувало видання Annals of the Rheumatic Diseases, розглянули дані про здоров’я та харчування 32 тисяч шведок, народжених в 1914-1948-му роках.
Вини вирахували, що щотижневе споживання жирної риби знижує вірогідність розвитку ревматоїдного артриту аж на 52%.