У Німеччині заборонили продавати печінку балтійської тріски
Німецькі санепідемологи виявили у печінці балтійської тріски великий вміст токсинів. Споживання цієї риби становить загрозу для здоров'я. Аналіз 21 зразка печінки тріски виявив вміст діоксинів, фуранів і органічних сполук хлору, які у рази перевищують норми стандартів ЄС.
Міністр сільського господарства Польщі запевнив, що всі заводи і торгівельні асоціації проінформували про результати досліджень. Місцева влада пообіцяла проконтролювати, аби токсична печінка тріски не потрапили на прилавки магазинів. На ринку буде доступною тріска лише з Атлантики, споживання якої не несе жодної загрози здоров’ю.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибні снеки. Шахрайство, як воно є
Компанія Ruegenfisch, що займається переробкою риби, протягом п'яти років не переробляє печінку балтійської тріски, тому що дослідники ще раніше повідомляли про токсично забруднений продукт.
Після вживання 200 г зараженої печінки балтійської тріски організм людини отримує дозу токсинів, яку організм може вивести тільки через 48 тижнів. Однак філе балтійської тріски споживачі можуть вживати спокійно, оскільки там вміст токсинів відповідає усім нормам.
За матеріалами: Gazeta.pl