Facebook iPress Telegram iPress Twitter iPress search menu

Чим годують супермаркети. Погляд зсередини

Чим годують супермаркети. Погляд зсередини
Фото 0629.com.ua
Усі страшилки про супермаркетівську кулінарію, яка, мовляв, виготовляється із прострочених та зіпсутих продуктів - правда. Принаймні, у цьому нас переконує "інсайдер", дописувач форуму yaplakal.

Отже, працював директором одного з магазинів мережі українських супермаркетів. Мій погляд, скажімо так зсередини. Багатьох хвилює питання, чи багато несвіжої продукції? Багато! Якщо Ви в курсі, то деяку продукцію забирають виробники, але... 

М'ясо поверненню не підлягає і час від часу воно кидається в ємності з розчином марганцівки. Для чого, запитаєте Ви? Відповім: для того, щоб воно знову набуло червоного кольору і Ви у вітрині бачили тільки свіже м'ясо. До речі зверніть увагу, що в м'ясних вітринах лампи червоного кольору, отакий маркетинговий хід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім Чен Ин проінспектував ресторан та магазин (фото)

Далі у нас ковбаска. Ковбас замовляють багато, виробник бере повернення, але дуже мало, наприклад з тонни кілограм 5-10, не більше. Що ж робити з ковбасою, яка втратила товарний вигляд? Правильно, її треба помити, часто миється за допомогою миючих засобів, наприклад за допомогою прального порошку. Сардельки та сосиски, які зморщилися просто кидаються у воду на пару годин, де вони набувають назад товарний вигляд та й ваги трохи набирають. Є ще зрізи, але вони теж не викидаються, а передаються в одне чарівне місце, про яке розповім пізніше.

Твердий сир. В принципі з ним проблем немає, а зрізи теж йдуть в чарівне місце.

Далі рибка. Практично все теж миється-переться, те що не вдалося відіпрати, йде куди? Правильно! У чарівне місце. 

Кондитерка. Торти, які не продалися, теж не викидаються. Спочатку за допомогою датера перебивається дата (багато постачальників постачають в коробках без дати), потім уцінюють, а потім - в заповітне чарівне місце. До речі, з печива теж є відходи, наприклад крихта, яка йде туди ж.

Молочка. Тут ситуація простіше, практично всю прострочену продукцію забирає постачальник, але я сказав практично всю, та, що не забрали постачальники, йде назад же в чарівне місце.

Майонези-кетчупи. Тут уже ситуація простіша. Терміни великі, але трапляється також прострочення, яку теж можна переробити.

Борошно-крупи-вермішель. З цією групою товару проблем немає, терміни великі та й розкуповується оперативно.

Отже, ЧАРІВНЕ МІСЦЕ! Кулінарний і кондитерський цех! Святая-святих! Практично у всіх супермаркетах Ви б могли спостерігати відділи готової продукції. Салати, це гнилі овочі плюс прострочений майонез, піца - ковбаскаплюс сир, кекси робляться на простроченому кефірі та йогуртах, до складу багатьма улюбленої "картопельки" входять прострочені тортики і крихта печива, пиріжки з тельбухами - мяско плюс ковбаска (тільки трохи ковбаски, а то буде помітно), щоб отримати повидло потрібно зварити гнилі яблучка.

До речі хліб і здоба, в принципі робиться з нормальних продуктів, але... Друзі, там така хімія! Наприклад, щоб за оригінальною рецептурою (без додавання добавок) вийшов хліб, потрібно приблизно чотири години, які проходять від моменту замісу і до виходу з печі. З добавочками - 1 (одна) година, замісив, відразу в піч і готово. До речі, Ви звертали увагу, що хліб довго не черствіє? Так от, один постачальник хімії гарантував, що хліб не буде черствіти два місяці, ось так от! До речі, кондитери в момент додавання хімії користуються респіраторами, інакше червоні очі, кашель, соплі, сльози гарантовані! Хоча, для заспокоєння скажу, що нормальні таки страви в кулінарії є, але їх дуже мало, відсотків 10-15, для наповнення вітрини. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські магазини, супермаркети та ринки позбавлять від неякісних продуктів

Тепер про персонал. Персонал змінюється ну дуже часто. Як правило співробітник витримує не більше трьох місяців, касири і то частіше, хоча скажу, що багато поверталися по 2-3 рази. Навантаження на персонал дуже дика, люди працювали по 16-17 годин, за мізерну зарплату, як казала мені одна співробітниця при звільненні: "я йду дитина ще спить, приходжу з роботи вже спить". 

Оригінал: yaplakal.com/forum7

Боротьба з ППО супротивника  по-українськи. Українці ефективно знищують російську ППО вздовж лінії фронту – Том Купер
Боротьба з ППО супротивника по-українськи. Українці ефективно знищують російську ППО вздовж лінії фронту – Том Купер
Дугін розповів, як зруйнувати Захід зсередини. Такер Карлсон і
Дугін розповів, як зруйнувати Захід зсередини. Такер Карлсон і "путінський Распутін" залізли у вітальню США – Джулія Девіс
Ситуація на східному фронті. Часів Яр, Сіверськ та можливість наступу на Харків та Суми – Frontelligence Insight та Дара Массіко
Ситуація на східному фронті. Часів Яр, Сіверськ та можливість наступу на Харків та Суми – Frontelligence Insight та Дара Массіко
росія просувається на Сході. Її військова ефективність підвищилася, проте, чи надовго? – Мік Раян
росія просувається на Сході. Її військова ефективність підвищилася, проте, чи надовго? – Мік Раян
росіяни втратили можливість наступати на оперативному рівні. Тож маємо 1000 маленьких атак піхотою – Том Купер
росіяни втратили можливість наступати на оперативному рівні. Тож маємо 1000 маленьких атак піхотою – Том Купер
Чи змінилося ставлення Пекіна до москви? Два сценарії війни Китаю із Заходом
Чи змінилося ставлення Пекіна до москви? Два сценарії війни Китаю із Заходом
Заворушення в Грузії може використати росія. Не виключено й нове вторгнення – Люк Коффі
Заворушення в Грузії може використати росія. Не виключено й нове вторгнення – Люк Коффі
путін, Кадиров і пекельна сірка. Чеченський та російський лідери пов'язані між собою життям і смертю – Едвард Лукас
путін, Кадиров і пекельна сірка. Чеченський та російський лідери пов'язані між собою життям і смертю – Едвард Лукас