Більшість українців не можуть працювати без "допінгу"
Про це йдеться в опитуванні сайту hh.ua.
Допінг по-українськи: кава та шоколад
Більшість працівників в Україні щодня випивають чашку кави, аби стимулювати себе до роботи – таких 65%. Більше п’ятої частини опитаних – 13,91% - надають перевагу шоколаду у якості допінгу.
Шкідливі звички також певним чином змушують українців працювати – 10,6% респондентів зізнались, що їх стимулює викурена сигарета.
В Росії працівники, йдеться в опитуванні, п’ють менше кави – 60% опитаних сказали про це, натомість удвічі більше курять – 21%.
Ще 5% українців у якості стимуляторів вживають "комплект" кава плюс булочка, або сигарета, або шоколад.
Трохи менше респондентів (2,65%) вживають на роботі енергетичні напої. Ще 1,32% змушують себе працювати за допомогою булочки або іншої випічки.
Є й такі працівники, яким допомагає працювати алкоголь. Проте, за даними опитування, їх небагато – 0,66%.
Водночас українці не зловживають так званим допінгом. 33% опитаних використовують його тільки один раз на день, 36% - двічі або тричі, 16,67% - три або чотири рази протягом робочого дня.
Вживання стимуляторів для роботи для більшості українців є давньою звичкою, багато хто має її протягом трьох і більше років. А третина опитаних навіть не можуть згадати, коли вони почали вживати якийсь продукт для стимуляції себе на роботі.
Пауза в роботі
Відповідь на питання про те, для чого українці використовують "допінг" виявилась неочікуваною. Понад 37% опитаних зазначили, що чашка кави або сигарета, або інше дозволяє їм зробити паузу в роботі.
26,34% сказали, що така звичка на роботі дозволяє їм краще зосередитись на виконанні завдання. А ще 10% опитаних роблять це через стресові ситуації.
Опитування проводилось серед зареєстрованих користувачів сайту. У ньому взяли участь 200 людей з різних регіонів України.