RSS
CУСПІЛЬСТВО БЛОГОСФЕРА

Як українець у Нью-Йорку тестував корчму "Тарас Бульба" (фото)

Принагідний привіт мережі кав’ярень "Кофе Хауз"
Користувач Facebook Юрій Баюрак, який вже декілька років живе у Нью-Йорку, розповідає про новий ресторан української кухні у цьому місті. Його назва - корчма "Тарас Бульба", і, попри сумний досвід із, начебто, аналогічними закладами у цьому мегаполісі, він зумів приємно здивувати українця, про що він розповідає на своїй сторінці у соцмережі.
Як українець у Нью-Йорку тестував корчму "Тарас Бульба" (фото) Фото: Юрій Баюрак

Сьогодні напишу не про кав'ярню. Хоча в цьому закладі також варять каву. Покищо не пробував, але, думаю, що то справа часу:)

Мова піде про ресторан української кухні в Нью-Йорку "Корчма Тарас Бульба".

Чутки про те, що в місті "великого яблука" відкривається український ресторан я сприйняв якось холодно і беземоційно. Можливо, через те, що тут вже є схожі заклади, відкриті українськими емігрантами кілька десятиліть тому, а може через те, що була підозра відкриття такого "українського" як, наприклад, "Glechik", де в інтер'єрі більше русских матрьошок, аніж українських рушничків. 

Тому похід до корчми був в моїх планах, але не таких аж нагальних. Проте, будучи у справах в районі поблизу, ми з Алінкою вирішили зайти в цей ресторан і, так би мовити, познайомитись з ним поближче.

Одразу приємне враження справляє інтер'єр закладу: - все оздоблено в етнічному українському стилі, доволі в міру. Білі стіни типу "українська хата-мазанка" вдало розписані прекрасним орнаментом (наскільки знаю, власник закладу сам їх розмальовував), над барною стійкою чітко видніється напис "щоб наша доля нас не цуралась, щоб краще в світі жилося...", а біля самого входу можна посидіти на старовинному бамбетлі.


Так як ми, одні із впертих і постійних носіїв української мови, то, звісно, в українському закладі, не могли не звернути увагу на повагу чи неповагу до неї з боку персоналу. Хочу всіх заспокоїти - в цьому закладі українську мову поважають і люблять. Нам радо запропонували меню українською мовою, адміністратор (я так розумію росіянин) пробував чемно відповісти нам хоч кілька слів українською, а потім, посадивши нас за стіл, прислав україномовного офіціанта. Це би мало бути уроком закладам, які ведучи бізнес в Україні, зневажають нашу мову. (Кофе-Хаус, агов!!!)

Ну і, звісно, сама кухня та ціни. Щодо страв, то все дуже смачно. Відчувається, що готують, як то кажуть, по-домашньому. Особиста порада - "Печеня в глечику". А, і про вареники не забудьте 
Щодо цін, то вони трохи вищі, аніж в середньому по Нью-Йорку, проте, думаю, що це пов'язано із місцерозташуванням ресторану (район Сохо є одним із найдорожчих в Нью-Йорку).

Тому, шановні френди та френдеси, вибір за Вами:)

Оригінал: facebook.com / Юрій Баюрак

Підписуйтесь на iPress.ua в соціальних мережах Twitter, Facebook та Google+. Будьте в курсі останніх новин. Якщо ви помітили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити редакцію
Розкажіть друзям!

Читайте новини також російською мовою.

НОВИНИ ПАРТНЕРІВ
НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

КОМЕНТАРІ (0) +

Додати коментар

09 10 2013 18:40
МЕДІА
iPRESS РАДИТЬ