Коти володіють генами травоїдних тварин, – вчені
Науковці наголошують, що солодкий смак є сигналом для тварини, що їжа містить цукор – важливе джерело енергії. Гіркий – індикатор того, що їжа може містити шкідливі або отруйні токсини. Як виявилось, в ході еволюції кішки втратили здатність відчувати солодкий смак, але як і раніше відчувають гіркий – за це відповідають дванадцять генів.
Дослідники вважають, що кішки зберегли ці гени, оскільки вони допомагають їм уникнути отруєнь, а також є важливим індикатором інфекцій. Відповідні рецептори розташовані не тільки у пащі, але і в легенях, шлунку та серці. Важливо, що чутливість цих рецепторів набагато вища, ніж у людини.
Як пише ТСН, вчені зазначають, що й надалі проводитимуть дослідження домашніх тварин, щоби докладніше з’ясувати їх еволюцію та уточнити смакові переваги.