М'ясо з пробірки виявилось недостатньо соковитим, - дегустатор
Про це повідомляє американська газета Washington Post.
"Котлета в бургері схожа на справжнє м'ясо, але не настільки соковита. Я очікувала, що структура м'яса буде більш м'якою. Воно виявилося на диво хрустким", - сказала професор з Австрії Ханні Рютцлер, яка спробувала бургер.
Гамбургер виготовили зі стовбурових клітин, отриманих в результаті біопсії у корови, пише "Інтерфакс-Україна". Протягом трьох місяців групі вчених на чолі з професором Марком Постом з голландського університету Маастрихта вдалося виростити 20 тис м'язових волокон. Потім ці волокна спресували і отримали котлету для бургера, яка за біологічними параметрами абсолютно ідентична звичайній яловичині.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як технології можуть скоротити споживання м'яса
За словами Поста, він хоче показати світові, що вирощування м'яса в лабораторіях абсолютно реально і може стати вирішенням продовольчої кризи.
"Корови дуже неефективні, вони споживають 100 грам рослинного білка, щоб "дати" лише 15 грам їстівного тваринного білка. З цієї причини нам необхідно давати коровам багато корму, щоб потім ми могли самі їх з'їсти", - заявив раніше Пост.
Вартість бургера зі штучним м'ясом вагою 150 грамів становить близько $300 тис.