Ненажерство розвивається ще в утробі матері, - науковці
Про це пише німецьке видання Frankfurter Rundschau з посиланням на медичний журнал Faseb Journal, в якому і були опубліковані результати дослідження.
Газета зазначає, що надмірне вживання їжі, яка містить велику кількість жирів і цукру (так звана junk food), негативно позначається на "системі заохочення" в головному мозку ще не народженої дитини.
А це у результаті, призводить до залежності дитини від їжі: їй потрібно буде з'їдати значно більшу кількість продуктів, ніж потрібно.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ожирінню сприяє не жир, а цукор, - дослідження
Жирна та солодка їжа, йдеться в матеріалі, стимулює вироблення в головному мозку опіоідів, які, у свою чергу, стимулюють виробництво "гормону щастя" допаміну.
Дослідження, яке проходило під керівництвом вченого Беверлі Мюльхойслер, проводили на щурах.
У головному мозку потомства, йдеться у статті, "система заохочення" мала набагато меншу чутливість, ніж зазвичай.
"Якщо перекласти результати дослідження на людей, то вийде, що таким дітям для нормального самопочуття доведеться споживати набагато більше солодкої і жирної їжі", - резюмує дослідник.