Заморожені продукти часто є кориснішими за свіжі, - дієтолог
Про це у коментарі французькому виданню Atlantico повідомила дієтолог Анник Гетгелюк.
За її словами, дуже важливо розуміти різницю між свіжими і замороженими продуктами.
"Коли ми вживаємо свіжий продукт в їжу досить швидко, він зберігає в собі всі активні речовини, і це є гарантією якості їжі. Тим не менш, через кілька днів деякі складові помітно втрачають активність. Коли ми говоримо про вживання свіжих продуктів, потрібно завжди мати на увазі час до їх появи на столі", - пояснила Гетгелюк.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фрукти та овочі роблять людей щасливішими, ніж сім'я та відмова від сигарет, - вчені
"Свіжі продукти зазвичай зберігаються протягом досить довгого терміну, який може сягати декількох тижнів. І тільки потім вони вже потрапляють на прилавки супермаркетів. Час є головним фактором ризику для свіжих фруктів і овочів, які в результаті втрачають частину поживних властивостей", - додала дієтолог.
Щодо якості заморожених продуктів, то тут, за її словами, потрібно завжди звертати увагу на бренд.
"Якщо, наприклад, поглянути на овочі, тут існують дуже серйозні бренди, які виробляють заморозку відразу ж після збору. Це пояснює якість таких продуктів, тому що вони не піддаються процесу гниття... Заморожені фрукти і овочі обробляються так, щоб вміст вітамінів залишалося високим аж до їх вживання в їжу", - наголошує Гетгелюк.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У новий рік зі стрункою талією: продукти-спалювачі калорій
Окрім того, на її переконання, можна говорити про те, що заморожені продукти часто бувають корисніші для здоров'я, оскільки вживання в їжу продуктів з високим вмістом антиоксидантів може зіграти позитивну роль в запобіганні раку.
"У заморожених продуктах дійсно може міститися більше антиоксидантів, у тому числі вітаміну С, поліфенолу, антоціанів, лютеїну і бета-каротину. Тим не менше, потрібно розуміти, що всі заморожені продукти проходять спеціальний процес обробки: перед заморожуванням їх обдають гарячою парою. Таким чином, хоча вони дійсно зберігають більше антиоксидантів, вони все ж отримують певні ушкодження", - додала вона.